Water en Klimaat

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) neemt een belangrijke stap vooruit met de introductie van het domein ‘Water en Klimaat’, als losstaand focusgebied binnen de coalitie. Dit initiatief komt voort vanuit een groep professionals uit de watersector, waarbij innovatieplatform DigiShape een leidende rol speelt. Deze bundeling van expertise en netwerk, onderstreept de invloed van het klimaat op waterbeheer in Nederland. Deze situatie vraagt om vergrote samenwerking en innovatieve oplossingen, om zowel de veiligheid tegen overstromingen te garanderen als de toegang tot zoetwater te verzekeren.

Samenwerking met DigiShape en experts uit de sector

DigiShape, een toonaangevend platform voor digitale innovatie in de watersector, speelt een centrale rol in deze nieuwe samenwerking. Samen met experts van HydroLogic, Deltares, en andere betrokken organisaties, brengt DigiShape kennis en expertise in om de digitale transformatie van watermanagement te versnellen door middel van AI. De gezamenlijke inspanningen richten zich op het ontwikkelen en implementeren van AI-gedreven technologieën die bijdragen aan een veerkrachtiger waterbeheersysteem.

Kansen en ambities

Het domein ‘Water en Klimaat’ binnen de NL AIC biedt ongekende kansen voor de toepassing van AI in het aanpakken van water- en klimaatgerelateerde vraagstukken. Door de samenwerking met AI-specialisten en de industrie kunnen nieuwe, innovatieve oplossingen worden ontwikkeld die niet alleen de watersector, maar ook de maatschappij als geheel ten goede komen. De ambitie is om Nederland niet alleen voor te bereiden op de toekomstige klimaatuitdagingen maar ook om een leidende rol te spelen in de wereldwijde aanpak van deze problematiek.

Draag bij aan dit initiatief

De werkgroep ‘Water en Klimaat’ nodigt bedrijven, kennisinstellingen, overheden en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan dit initiatief. Samen kunnen we de grenzen van wat mogelijk is verleggen en werken aan duurzame, innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor het welzijn van onze planeet en toekomstige generaties.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de website en LinkedIn-pagina van DigiShape of via de NL AIC kanalen.

Delen via:

Gerelateerd nieuws

01 januari 1970

01 januari 1970

W

01 januari 1970