Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Voor de ontwikkeling van kennis en ervaring in de toepassing van AI in Nederland is het van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring vermenigvuldigd worden voor toepassing in andere sectoren.

Contact

Joris den Bruinen

Voorzitter werkgroep Veiligheid, Vrede en Recht

Gerelateerde berichten

Veiligheid, Vrede en Recht

De veiligheid van Nederland staat onder druk, niet alleen de fysieke veiligheid van burgers en onze infrastructuur, maar ook onze digitale veiligheid. De dreiging vanuit beroepscriminelen groeit, en er zijn ‘statelijke actoren’ die zich richten op digitale economische en politieke spionage en digitale sabotage. De inzet van Artificial Intelligence (AI) biedt in een digitaliserend tijdperk grote kansen als het gaat om het versterken van onze veiligheid, zowel in de justitiële keten als in de defensie keten.

De impact van AI op de Nederlandse economie, die onlosmakelijk samenhangt met veiligheid, is groeiende. De komende jaren zijn er hoge verwachtingen van de toepassingen in het veiligheidsdomein. Hierbij valt te denken aan inzicht in patronen en mogelijke afwijkingen hierop, voorspellende analyse en ondersteuning bij besluitvorming, machine learning en herkenning in de brede zin van het woord. In Nederland (en Zuid-Holland) is al een levendig ecosysteem rondom AI actief.

Werkgroep

De werkgroep Veiligheid Vrede en Recht zorgt ervoor dat de relevante nationale spelers in het ecosysteem elkaar nog beter kunnen vinden, afstemmen en samenwerken op inhoud en resultaat. Onderwerpen waar de werkgroep zich onder andere op richt zijn: Automated Security Operations Lab, AI voor Internet of Things en Operational Technology Security, International AI Forum voor AI, NL AI voor de Nederlandse taal.

 

Delen via:
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Share on facebook

Gerelateerde projecten

Pods embed error: Pod not found

Samen bouwen aan de digitale toekomst