Geannuleerd – Voorlichtingsbijeenkomst ‘Artificial Intelligence en Blockchain in Europa’

Gepubliceerd op: 10 maart 2020

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij, samen met de Dutch Blockchain Coalition en de Nederlandse AI Coalitie besloten de bijeenkomst te annuleren. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. RVO heeft de intentie om de bijeenkomst op een later moment en eventueel in een andere vorm alsnog te laten plaatsvinden. Hierover zult up de hoogte worden gehouden.


Op woensdag 15 april organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van 13:00 tot 17:00 een bijeenkomst over Artificial Intelligence (AI) en Blockchain. Twee technologieën die gezien worden als de bouwstenen van de toekomst en worden door Europa actief aangehaald in de invulling van haar beleidsdoelstellingen. Met name in ‘A Europe fit for a digital age’: één van de strategische prioriteiten van de Europese Commissie.

In één middag wordt u bijgepraat over de belangrijkste feiten en activiteiten in Europa op het gebied van AI en Blockchain.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • de internationale strategie van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) en de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC);
  • het in 2021 startende Europese R&D programma Horizon Europe;
  • lopende EU initiatieven zoals het EBP (European Blockchain Partnership), de INATBA (International Association for Trusted Blockchain Applications) en de CLAIRE (Confederation of Laboratories for Artificial Intelligence Research in Europe);
  • praktische tips over ‘Hoe werkt het nu eigenlijk in Brussel?’.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De voertaal is Engels en deelname is gratis.

Delen via: