Geannuleerd: NL AIC op Conferentie Nederland Digitaal

Gepubliceerd op: 4 maart 2020

 Update van de organisatie: Conferentie Nederland Digitaal gaat niet door


De tweede editie van de Conferentie Nederland Digitaal wordt dit jaar gehouden van 16 tot 19 maart en vindt plaats in Groningen. De organisatie verwacht enkele duizenden deelnemers die vanuit hun vakgebied, sector of beleidsterrein betrokken zijn bij de digitalisering van Nederland.

Het programma omvat tientallen sessies, samengesteld in samenwerking met meer dan 100 organisaties. Van digitale inclusie tot slimme energietransitie, en van kunstmatige intelligentie tot digitalisering in het onderwijs. Van het opschalen van veelbelovende initiatieven van start-ups tot het vinden en binden van digitaal talent.

De vierdaagse conferentie bestaat uit de Digitaal Talent Dag (onderwijs), de tweedaagse ICT.OPEN (wetenschap), en de Nederland Digitaal Dag (Nederlandse Digitaliseringsstrategie). De conferentie is een initiatief van het kabinet onder leiding van de ministeries van EZK, BZK, JenV en OCW. Dit jaar vindt conferentie plaats in Groningen en wordt er nauw samengewerkt met NoordenDigitaal, dat tientallen initiatieven in het noorden van Nederland presenteert tijdens de conferentieweek.

NL AIC organiseert ook een sessie tijdens Nederland Digitaal.

Een schaalbare AI-aanpak voor Nederland

19 maart 2020: 13:15 – 14:00 in Zaal 1

Er zijn al veel toepassingen van kunstmatige intelligentie en er worden nog talloze ontwikkeld in veel gebieden. Het is duidelijk dat dit onmogelijk efficiënt, snel en economisch verantwoord kan zonder schaalbare (platform) oplossingen. Hoe moeten we hier als maatschappij mee omgaan? Moet elke sector, bedrijf of belangenorganisatie een eigen interpretatie van kaders en regelgeving ontwikkelen? Een AI cursus voor medewerkers maken? Individueel op jacht gaan naar talent, partners en fondsen? Methoden ontwikkelen voor data delen?

Bekijk het gehele programma of meld je aan.

Delen via: