Nieuwe afleveringen van de wetenschapspodcast over AI ‘Snoek op Zolder’

podcast

Gepubliceerd op: 15 december 2020

Artificiële Intelligentie (AI) zorgt voor grote veranderingen in de samenleving. Het ontwikkelen en behouden van een goed kennisniveau over AI is dan ook noodzakelijk voor Nederland. Maar waar staan we met AI en wat betekent dit voor u en voor de samenleving? Door middel van de wetenschapspodcast ‘Snoek op Zolder’ willen we vanuit het Nationaal Innovatie Centrum en de NL AIC kennis over AI beter verspreiden in de maatschappij, en luisteraars inspireren hier meer over te leren. Ook benieuwd wat AI voor u kan betekenen? Luister voor meer inspiratie over AI naar de nieuwste afleveringen van Snoek op Zolder:

Beluister hier de podcasts


In 2050 zal de wereldbevolking stijgen naar ongeveer 10 miljard mensen. De voedselproductie zal hierdoor flink moeten toenemen. Met de huidige technologieën hebben we hiervoor 4x de aarde nodig. Nieuwe technologie en robotisering zijn dus essentieel. Hoe kunnen we AI inzetten om kleinschalige of grote wereldwijde problemen op te lossen? Gert Kootstra, universitair docent bij Wageningen Universiteit en Research, spreekt in podcastaflevering 9 over de nut en noodzaak van het gebruik van robots in de landbouw.

Hoe integreren organisaties bijvoorbeeld slimme technologieën? Marlous Agterberg, Research & Valorisation Manager bij het KIN Center for Digital Innovation bij de VU, heeft samen met Lauren Waardenburg het boek “S.L.I.M. managen van artificial intelligence” geschreven. Zij spreekt hierover in aflevering 10 en bespreekt daarbij ook de uitdagingen die organisaties tegenkomen bij het managen van AI in de praktijk.

De makers van ‘Snoek op Zolder’ gaan er even kort tussenuit, maar in het voorjaar van 2021 volgt een gloednieuwe vervolgserie. Kijk voor meer kennis over AI ook op onze pagina met informatie over trainingen op het gebied van AI die vanuit deelnemers aan de NL AIC worden aangeboden.

Delen via: