Home > Nieuws > AI-Parade wegens succes verlengd tot en met najaar 2023
Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

AI-Parade wegens succes verlengd tot en met najaar 2023

Sinds september 2022 is de AI-Parade langs 30 bibliotheken in Nederland gereisd. De AI-ontwikkelingen gaan razendsnel en de populariteit van generatieve AI heeft de belangstelling gewekt van veel burgers. Er is veel discussie over wat AI nu precies is en wat deze systeemtechnologie in de toekomst voor ons in petto heeft.

Voor de Koninklijke Bibliotheek, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Nederlandse AI Coalitie aanleiding om de AI-Parade te verlengen tot en met het einde van dit jaar. De AI-Parade reist tot en met het najaar van 2023 langs 36 bibliotheken. Debatten, workshops en tentoonstellingen maken onderdeel uit van het programma van een AI-Parade. Het gaat om een variatie aan aansprekende activiteiten, die een groot publiek kunnen bereiken.

Doel AI-Parade

Het doel van de AI-Parade is inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI. Het is van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

Tijdens deze rondreizende tentoonstelling kunnen bezoekers van bibliotheken nader kennismaken met kunstmatige of artificiële intelligentie, ook wel AI genoemd. Centraal staan vragen als: wat is AI? Wat is het niet? Wat merk je ervan in het dagelijks leven? En wat zijn de gevolgen voor de samenleving in de toekomst? Binnen de programmering, die per bibliotheek één maand omvat, gaan AI-specialisteren, -ondernemers en -gebruikers in dialoog met de bezoekers tijdens sessies, workshops en andere activiteiten over AI-ontwikkelingen.

Selectie bibliotheken voor het najaar

Onderstaande bibliotheken zijn geselecteerd voor het huisvesten van de AI-Parade vanaf oktober 2023. De partners van de AI-Parade feliciteren hen van harte met de toewijzing en kijken uit naar zes nieuwe AI-Parades die bij zullen dragen aan de bewustwording van inwoners van Nederland over AI.

Via onze website houden we u op de hoogte van de planning van de AI-Parade, waar deze op welk moment zal plaatsvinden.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de maatschappelijke dialoog via de AI-Parade? Bezoek dan deze pagina of neem contact op met Náhani Oosterwijk. U kunt ook deze door de Koninklijke Bibliotheek ontwikkelde gids raadplegen waarin een aantal tips wordt gegeven hoe u zelf een discussie over AI binnen uw organisatie of omgeving kunt faciliteren.

Tags:

Meest recente berichten

Gratis AI-cursus voor heel Nederland

Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt de AI-Parade in Bibliotheek Den Haag

Terugblik NL AI Congres 2023

Samen bouwen aan de digitale toekomst