Consortium TTT.AI van start voor AI-startups vanuit kennisinstellingen

Gepubliceerd op: 26 maart 2021

Anita Lieverdink, coördinator werkgroep Startups & Scale-ups van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): “De NL AIC ondersteunt het consortium TTT.AI omdat dit initiatief een belangrijke invulling geeft aan onze agenda. Het zal zorgen voor meer kennisgebaseerde startups in AI, een sterke begeleiding van hen en een verbeterde toegang tot kapitaal voor deze jonge tech ondernemingen. Als we willen dat Nederland groter denkt en handelt, moeten we krachten bundelen en leren van elkaar. Net als bij de NL AIC wordt bij TTT.AI met veel partijen op landelijk niveau samengewerkt en juist dat gaat het verschil maken.”

Het TTT.AI consortium richt zich op het overdragen van kennis uit AI-onderzoek en het verlenen van vroege fase financieringen aan startups die ontstaan vanuit een kennisinstelling. De Universiteit van Amsterdam is penvoerder van het project. LUMO Labs uit Eindhoven is de investeerder die verantwoordelijk is voor het verlenen van de vroege fase financieringen. Het consortium ontvangt de subsidie uit de regeling Thematische Technology Transfer (TTT) van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Loket voor AI-startups vanuit kennisinstellingen

Binnen het consortium worden de krachten gebundeld van toponderzoekers, business developers, investeerders en ondernemers op het gebied van AI. De primaire thema’s zijn zorg, veiligheid en mensgerichte AI, maar ook kansrijke initiatieven vanuit andere thema’s kunnen een beroep doen op het consortium.

Over TTT.AI en partners

Het project verbindt een groot aantal invloedrijke Nederlandse spelers op het gebied van Technologie Transfer en startups in AI. Centraal staan de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit en TU Eindhoven, alsmede de universitair medische centra uit Amsterdam, Utrecht en Nijmegen en het Centrum Wiskunde & Informatica. Daarnaast zijn de overige technische universiteiten, hogescholen, incubators, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) en de Nederlandse AI Coalitie als partner aangesloten.


Delen via: