Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Voor de ontwikkeling van kennis en ervaring in de toepassing van AI in Nederland is het van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring vermenigvuldigd worden voor toepassing in andere sectoren.

Contact

Antoine Smallegange

Coördinator werkgroep Defensie

Gerelateerde berichten

Defensie

Artificial Intelligence (AI) transformeert Defensie en wordt steeds vaker toegepast. Denk aan decision support systemen, data-analyse, informatie gestuurd optreden, predictive maintenance, en het verbeteren van sensoren zoals radar en sonar. AI wordt ook ingezet in autonome en onbemande platformen. Defensie moet inspelen op deze ontwikkelingen. Ze staat voor de taak om haar bestaande capaciteit te verbeteren en onderzoek te stimuleren naar nieuwe mogelijkheden.

Defensie doet dit nu samen met het bedrijfsleven en de kennisinstituten TNO, NLR en Marin. Samenwerken met deelnemende partijen van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is van groot belang om de technologische voorsprong te kunnen behouden.

Werkgroep

Binnen de werkgroep Defensie werken deelnemers samen om op het terrein van defensie de grootste kansen en uitdagingen voor AI te identificeren, samenwerkingspartners te verbinden en te werken aan een programma. Uitdagingen waarop de werkgroep zich richt zijn: Bedrijfsvoering en human capital, Data delen en databeheer, AI en simulatie, Robuuste AI en cybersecurity, AI voor autonome systemen en samenwerking met de mens, predictive maintenance, AI voor militaire besluitvorming door multi-source analyse en AI voor opleiding en training.

Meer weten over de plannen van deze werkgroep? Bekijk de kick-off.

 

Delen via:
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Share on facebook

Gerelateerde projecten

Pods embed error: Pod not found

Samen bouwen aan de digitale toekomst