Leergang: Werken met algoritmes en big data binnen de overheid

Gepubliceerd op: 14 februari 2020

Met trots kondigt ScienceWorks de nieuwe editie van haar driedaagse dataleergang aan, die zich deze maal zal richten op het verantwoord gebruiken en effectief benutten van nieuwe technologische ontwikkelingen voor het overheidsbeleid. Deze leergang heeft als doel om de verwachtingen en doelstellingen op dit gebied op een realistische manier in beeld te brengen. U leert hiermee om zodanig te kunnen omgaan met vraagstukken van ethische en maatschappelijke aard dat u optimaal kunt omgaan met de kansen die algoritmes en big data te bieden hebben.

De driedaagse trainingscursus vindt plaats op 17 en 24 april en 8 mei in The Humanity Hub in Den Haag en richt zich op onder andere beleidsonderzoekers, beleidsmedewerkers, datamanagers en kennismanagers binnen de overheid. Door verschillende experts vanuit de wetenschap, onderzoeksorganisaties en de overheid worden diverse thema’s besproken, waaronder:

  • Het operabel maken en analyseren van overheidsdata
  • De mogelijkheden van data-analyse voor en door beleidsonderzoekers
  • Implementatiestrategieën; datagedreven werken laten werken
  • Linked Data: het onderling koppelen van publieke databestanden
  • Bias in algoritmes; hoe dit te herkennen of voorkomen
  • Ethische vraagstukken rondom datagedreven werken

Het volledige trainingsprogramma en het registratieformulier kunt u vinden op onze website. Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze cursus!

>> Leden van NL AIC krijgen een €200,- registratiekorting door de code NLAIC/LBD19 in te vullen op het registratieformulier!

 

 

Delen via: