Partners

Informatie over de partners van de NL AIC

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) staat voor een lerende aanpak. Daarbij creëren we bewustzijn, experimenteren we in proeftuinen met AI met betrokkenheid van alle relevante stakeholders, delen we nieuwe kennis en ervaring, brengen we partijen bij elkaar en dragen we bij aan beleid en een gedragen normering. Onze ambitie is Nederland in een leiderschapspositie te brengen én houden op het gebied van verantwoorde ontwikkeling én toepassing van mensgerichte AI.

Om dit te realiseren en om de Nederlandse AI-activiteiten te stimuleren, is de NL AIC opgericht. Een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden.

Vanuit een gezamenlijke ambitie werkt de NL AIC met haar meer dan 500 betrokken deelnemers samen met een aantal partners:

Delen via:

Deelnemer worden

Samen bouwen aan de digitale toekomst

Netwerk, kennis en expertise gebundeld in één collectief voor AI in Nederland

Bouwstenen

Vijf overkoepelende thema's vormen de bouwstenen bij de NL AIC, met elk een eigen werkgroep.

Toepassingsgebieden

De NL AIC richt zich momenteel op dertien toepassingsgebieden, die elk een eigen werkgroep hebben.

Use cases

Bekijk praktijkvoorbeelden waarbij AI op verschillende manieren is ingezet in allerlei toepassingsgebieden. Ontdek nieuwe mogelijkheden met AI en doe inspiratie op voor uw eigen project of organisatie.