European AI Forum

Het European AI Forum (EAIF) is de overkoepelende organisatie van nationale Europese AI-associaties en clusters. Een initiatief dat werd gelanceerd in juni 2020. Wat begon als een conferentie die plaatsvindt aan het einde van elk voorzitterschap van de Raad, is het European AI Forum inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van associaties die zorg dragen dat start-ups en innovators in lidstaten inspraak hebben bij het opstellen van een regelgevend kader voor kunstmatige intelligentie (AI). De NL AI Coalitie is één van de initiatiefnemers.

Samen vertegenwoordigen ze meer dan 2.000 leden, zoals MKB-bedrijven, grote bedrijven, organisaties en individuele experts op het gebied van AI, wat ze de grootste Europese AI-organisatie maakt.

Doelstelling

De missie van het European AI Forum is om de agenda te bepalen voor de benadering van AI in Europe, zowel op het gebied van beleid als ondernemerschap. Het doel is om te fungeren als een platform waar ondernemers en beleidsmakers samenkomen om gezamenlijk de koers te bepalen voor innovatie op het gebied van AI in Europa.

Marloes Pomp is in 2023 aangesteld als vicepresident van het EAIF. Als werkgroep voorzitter bij de NL AIC ligt haar focus onder andere op het versterken van de verbinding met Brussel. Deze ontwikkelingen tezamen versterken de positie van de NL AIC om meer impact te maken met mensgerichte AI in Nederland en daarbuiten.

Delen via: