ICAI

Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste berichten

ICAI

ICAI (Innovation Center for Artificial Intelligence) is al vanaf de oprichting van de NL AIC betrokken als een toonaangevend nationaal netwerk van wetenschappelijke AI-samenwerkingsverbanden. De samenwerking richt zich op het versterken van AI-kennis, het behouden van AI-talent in Nederland en moet onder andere leiden tot een verdere groei van het aantal publiek-private ICAI-labs. ICAI richt zich op de gezamenlijke ontwikkeling van AI-technologie in grote diversiteit van toepassingsgebieden. Het verder opbouwen en uitrollen van het netwerk van ICAI-labs vormt een essentieel onderdeel van het nationale AI-netwerk, dat de NL AIC samen met partners realiseert. De samenwerking richt zich hierbij op de volgende speerpunten:

Vanuit Research en Innovatie

  • Het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe labs, zowel publiek–privaat als ook publiek-publieke labs.
  • Het samenwerken in het ontplooien van activiteiten rondom de huidige en toekomstige labs en de activiteiten op het gebied van Research en Innovatie vanuit de NL AIC.
  • Het koppelen van de rol van ICAI voor het onderhouden van het netwerk van ICAI-labs met andere initiatieven voor versterken van het ecosysteem in Research en Innovatie met de NL AIC.
  • Het samenwerken aan criteria voor ICAI-labs en deze generaliseren in landelijk kader.

Vanuit Human Capital

  • Het samenwerken aan het bouwen van het AI-netwerk van de NL AIC door onder andere het opzetten van learning communities en uitbouwen van activiteiten in ICAI connector.
  • Het gezamenlijk ontwikkelen en beschikbaar maken van online cursussen en trainingen.
  • Het behouden van talent voor Nederland door bijvoorbeeld PhD’s vanuit de ICAI-labs concreet in contact te brengen met Nederlandse organisaties.
  • Het vanuit een gezamenlijke ambitie talent (studenten en onderzoekers) naar Nederland halen en voor Nederland behouden.

Bezoek voor meer informatie de website van ICAI.

Delen via:

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.