Inschrijving Briljante Mislukkingen Award 2024

Gepubliceerd op: 27 februari 2024

In de voortdurende zoektocht naar innovatie binnen de publieke sector, erkennen de werkgroep Publieke Diensten en het Instituut voor Briljante Mislukkingen het belang van het leren van fouten. Daarom nodigen zij individuen en organisaties uit om hun ervaringen en experimenten met AI, die niet volgens plan verliepen, met hen te delen. Deze activiteiten, hoewel niet succesvol in traditionele zin, bieden waardevolle inzichten en lessen. De Briljantste Mislukking van dit jaar wordt benoemd tijdens Het Nederlandse AI Congres op 24 april aanstaande, en ontvangt daarvoor een award.

Het doel van het initiatief Briljante Mislukkingen is om een cultuur van openheid en leren van mislukkingen te bevorderen. Dit is namelijk essentieel voor de vooruitgang van technologische innovatie. Opgedane ervaringen zijn zodoende een bron van inspiratie voor anderen in de sector, en motiveren door te gaan met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe technologieën – zelfs als deze niet altijd leiden tot het verwachte succes.

Eerdere winnaars, zoals Bureau Dupin in 2022 en Stichting Mijn Data, Onze Gezondheid samen met Provinciale Datalab Noord-Holland in 2023, hebben aangetoond hoe dergelijke briljante mislukkingen kunnen leiden tot belangrijke inzichten en verbeteringen in de toepassing van AI binnen de publieke sector.

Wilt u dit jaar kans maken op de award? Meld u dan vóór 31 maart 2024 aan via deze link.

Meer weten over Het Nederlandse AI Congres? Bekijk dan deze pagina.

Delen via: