Deelname aan het Europese AI Village op de Global Industrie Fair in Parijs

Gepubliceerd op: 5 februari 2020

Update: De organisator van de Global Industrie Fair heeft besloten het evenement uit voorzorg te verplaatsen naar 9 t/m 12 juni 2020 in verband met de situatie rond het coronavirus. 

Ben je actief op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en industrie toepassingen en wil je jouw kansen op de Franse en de Europese markt versterken? Ga dan mee naar het Europese AI Village op de Global Industrie Fair in Parijs van 16 t/m 19 maart 2021.

Global Industrie is een internationale beurs in Parijs die de steun geniet van president Macron. Global Industrie verenigt het hele industriële ecosysteem, waarbij zo’n 40 sectoren vertegenwoordigd zijn. Global Industrie 2020 maakt zich klaar voor 50.000 key decision makers, 2.500 exposanten, 17.000 bedrijven, 1.000 opleidingsinstellingen uit 84 landen op een totaaloppervlakte van zo’n 100.000 m2 .

European AI Village
Voor het eerst vindt een European AI Village als onderdeel van Global Industrie plaats. Met een verwachte marktomvang van €70 miljard in 2020 is het cruciaal Europese partnerships aan te gaan om kansen op het gebied van AI te verzilveren. De European AI Village beslaat zo’n 1000 m2 en verzamelt naar verwachting zo’n 100 bedrijven (grootbedrijf, MKB, startup en scale-up) uit verschillende Europese landen en diverse sectorenDe AI Village is dan ook een Europese beurs die werkt als marktplaats waar vraag en aanbod elkaar vinden op het gebied van B2B AI- toepassingen voor industrie en dienstverlening.

Nationaal Paviljoen
In samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie heeft Nederland een landenpaviljoen op het Europese AI Village. Op het landenpaviljoen is er een speciaal gebied waar deelnemende bedrijven zichzelf kunnen presenteren en ook startups kunnen pitchen. Andere landen met een paviljoen zijn Duitsland, Finland en Frankrijk. Nog meer landen zullen naar verwachting een paviljoen inrichten. Daarnaast zullen Europese regio’s met een paviljoen deelnemen. In oktober is door het Kabinet het Strategisch actieplan Artificiële intelligentie (SAPAI) gelanceerd, waarin Frankrijk en Duitsland zijn opgenomen als een van belangrijkste prioriteitslanden voor Europese samenwerking. Deelname aan de European AI Village biedt dan ook een uitgelezen kans partnerships met Franse en Duitse bedrijven te aan te gaan en/of verstevigen.

Meer informatie vind je op global-industrie.com.

Delen via: