Magazine: AI in Onderwijs – Leren door te Doen

Gepubliceerd op: 4 juli 2024

Vorig jaar zijn er zeven AI-pilotprojecten georganiseerd in diverse onderwijssectoren, waarbij de NL AIC een faciliterende rol speelde. Deze pilots werden uitgevoerd door onderwijsinstellingen en startups, en waren gericht op het verbeteren van de onderwijskwaliteit met AI-toepassingen. Vandaag delen we graag de waardevolle ervaringen, resultaten en geleerde lessen uit deze pilots.

De pilots vonden plaats in verschillende onderwijssectoren, variërend van primair onderwijs tot universiteiten, en richtten zich elk op een unieke toepassing van AI. Deze diversiteit heeft ons waardevolle inzichten gegeven in hoe AI onderwijs kan verbeteren en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Of het nu gaat om de integratie van AI-tools in de klas, de samenwerking tussen startups en onderwijsinstellingen of de behandeling van data-, privacy- en veiligheidsvraagstukken, de ervaringen van de betrokken partijen bieden een schat aan informatie.

In het AI-Magazine kunt u gedetailleerd lezen over wat er nodig is om AI in het onderwijs te integreren. Daarnaast delen twee betrokken docenten hun persoonlijke ervaringen met deze pilots, wat een uniek perspectief biedt op de praktische toepassing van AI in het onderwijs.

Het magazine is mogelijk gemaakt door het kernteam van onze werkgroep Onderwijs, bestaande uit: Jeroen Visscher (Turner), Julia van Wijk (Turner), Bertine van Deyzen (SURF), Duuk Baten (SURF), Imane Oulali (MBO Raad), Nico Boot (Universiteit Leiden) en Kim Schildkamp (Universiteit Twente).

Vind hier het AI-Magazine terug.

Tags:

Delen via: