European AI Landscape met nieuwe selectie veelbelovende Nederlandse AI-startups

Gepubliceerd op: 12 april 2023

Tijdens het Nederlandse AI Congres is de nieuwe selectie van de meest veelbelovende Nederlandse AI-startups van het Europese AI-startup landschap gepresenteerd. Dit landschap is een initiatief om het AI-startup ecosysteem van Europa in kaart te brengen en vertrouwen in de kwaliteit van de geselecteerde startups te stimuleren.  

AI-toepassingen dragen direct bij aan economische welvaart, maatschappelijk welzijn en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft hierin een belangrijke economische en innoverende rol.  

Nederlandse selectie AI-startups

De Nederlandse selectie bestaat momenteel uit 170 AI-startups die oplossingen bieden voor verschillende problemen en sectoren. Het European AI Startup Landscape biedt startups toegang tot potentiële klanten, partners en investeerders. Daarnaast is het een manier om vertrouwen in de kwaliteit van de gekozen startups te stimuleren.  

De AI-startups worden in een duidelijk overzicht ingedeeld op basis van land en categorie, waardoor ze goed vindbaar zijn. Bent u op zoek naar de meest veelbelovende startups van Nederland? Naar nieuwe partners om AI te ontwikkelen of juist toe te passen? Kijk dan hier voor de recente selectie van Nederlandse AI-startups.  In dit overzicht is de selectie startups opgenomen inclusief hun website om contact op te kunnen nemen.

Doel European AI Startup Landscape 

Het doel van het initiatief is om startups te begeleiden en veelbelovende startups een podium te bieden waar zowel startups als organisaties van profiteren. Ook wordt door dit initiatief de adoptie van AI gestimuleerd. Daarnaast toont het de innovatieve kracht van Europese startups en draagt het bij aan de Europese samenwerking om technologische soevereiniteit te creëren.  
 
Het initiatief groeit voortdurend en er werken steeds meer landen samen om internationale uitwisseling te bevorderen. Organisaties kunnen in een gecentraliseerde database zoeken naar kwalitatieve AI-startups om mee samen te werken. Startups krijgen via deze database de kans om zich aan potentiële samenwerkingspartners te presenteren.  

Matchmaking event

Om partnerschappen tussen organisaties en de startups op het landschap te bevorderen, organiseren de Europese partnerlanden een internationaal hybride matchmaking evenement op 30 en 31 mei 2023 in Stockholm. Verschillende organisaties zijn benaderd om hun AI-uitdagingen in te brengen. Op basis daarvan worden de startups op het landschap gescout voor een kennismaking. Zij zijn hier reeds van op de hoogte gebracht. Tijdens dit evenement zal ook de nieuwe versie van het AI Startup Landscape worden gepresenteerd met onder andere een verbeterde gebruikers- en filterfunctie. 

Meer informatie

Interesse om u als AI-startup aan te melden voor dit initiatief? Klik hier voor meer informatie over het European AI Startup Landscape. 

Delen via: