I.AM DIGITAL ontvangt MKB!dee-subsidie

Gepubliceerd op: 2 december 2019

MKB!dee-subsidie I.AMDIGITAL
I.AMDIGITAL heeft MKB!dee-subsidie van staatssecretaris Mona Keijzer. Met dit bedrag wordt een vliegende start gemaakt. Het ministerie riep de subsidies in het leven om MKB-ondernemers te helpen investeren in menselijk kapitaal. Vooral investeren in menselijk kapitaal met het oog op digitalisering is een belangrijk speerpunt.

De toekomst is digitaal
I.AMDIGITAL stoomt Nederlandse organisaties klaar voor de digitale transformatie, zodat medewerkers wendbaar en weerbaar zijn in een maatschappij waarin technologie bepalend is. I.AMDIGITAL heeft als doel om binnen 3 jaar maar liefst 1 miljoen professionals te bereiken met de stoomcursus. MKB-bedrijven zijn daarbij een belangrijke doelgroep.

De stoomcursus geeft professionals de nodige basiskennis en een ‘sense of urgency’ om digitalisering in hun eigen organisatie op te zetten. Begrippen zoals data en AI zijn geen buzzwoorden meer. Bovendien laat de cursus zien hoe je kunt starten met data inzetten en hoe je hiermee je dienstverlening kunt verbeteren.  Om 1 miljoen professionals te bereiken werkt I.AMDIGITAL samen met ambassadeurs: teams van enthousiastelingen uit verschillende disciplines zoals management, HR, ICT of high potentials. De ambassadeurs zijn de eerste deelnemers van de stoomcursus en zijn de aanjagers om het digitaliseringstraject breed uit te rollen binnen hun eigen bedrijf.

I.AMDIGITAL duurt in totaal 2 dagen en bestaat uit online en offline elementen. De stoomcursus gebruikt bouwstenen die per doelgroep op een passende manier worden ingezet.

Delen via: