AI-startups: zet uzelf op de kaart!

SuSu

Gepubliceerd op: 23 november 2021

Doel van het initiatief

Bestaande organisaties kunnen zoeken in de gecentraliseerde database naar AI-startups om mee samen te werken. Voor de geselecteerde startups is dit initiatief een mooie manier om zich aan potentiële partners te presenteren. Anita Lieverdink, werkgroep Startups & Scale-ups: “Het is geweldig dat Nederland deelneemt aan het European AI Startup Landscape. Het is een mooie manier om onze geselecteerde startups op het internationale toneel te promoten en daarmee hun toegang tot potentiële klanten, partners en investeerders te versterken.”

Inschrijven kan tot 15 december 2021 door het invullen van dit inschrijfformulier. Inschrijvingen na deze datum worden behandeld, maar zijn niet op tijd voor de internationale lancering van het European AI Startup Landscape begin volgend jaar. Selectie vindt plaats door een onafhankelijke commissie op basis van gezamenlijk vastgestelde criteria. Startups moeten bijvoorbeeld AI in de kern hebben, of een aanzienlijk gebruik van AI laten zien. Daarnaast moeten zij voldoende groot zijn en minder dan 10 jaar geleden zijn opgericht.

Elke inschrijving is waardevol, ook al wordt niet elke startup geselecteerd. De Nederlandse AI Coaltie (NL AIC) en het netwerk van AI-hubs in Nederland helpen elke startup met groeien. Zo organiseert de NL AIC matchmaking, kennisuitwisseling en zijn er specifieke initiatieven om voor startups toegang tot data, partners, kapitaal en talent te verbeteren. Lees hier meer over de plannen van de NL AIC over het bouwen van een gezond ecosysteem.

Stef Prinsen (AI-hub Zuid-Holland): “We zijn erg enthousiast over deze kans die de NL AIC biedt om Nederlandse bedrijven een internationaal podium te geven. In het verlengde hiervan zien we aanvullende kansen voor Europese matchmaking, waar we vanuit regionale AI-hubs en partners graag een bijdrage aan leveren.”

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie en schrijf u in.

Delen via: