Projecten van start met AI kickstart financiering kabinet

Gepubliceerd op: 11 maart 2021

Het Appl.AI programma van TNO bestaat in totaal uit vijftien projecten op het gebied van AI waarin overheid en bedrijfsleven actief samenwerken en de projecten gezamenlijk worden gefinancierd. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met universiteiten en andere onderzoeksinstellingen om deze projecten te kunnen voeden met kennis. Belangrijke leidraad voor het Appl.AI programma is dat het creëren van waarde met AI organisatorische grenzen overstijgt en dat voor een gezamenlijke aanpak wordt gekozen.

We lichten alvast drie van de vijf samenwerkingsprojecten uit:

  • Selected: Gepersonaliseerde zorg door de inzet van data met aandacht voor privacy en veiligheid in de gezondheidszorg.
  • Skills matching 2.0: Eerlijke besluitvorming op de arbeidsmarkt door de inzet van AI in het wervingsproces.
  • AI Oversight Lab: Het ontwikkelen van betrouwbare AI-algoritmen voor publieke instanties.

Belangrijke AI-uitdagingen

In alle projecten van het programma worden twee belangrijke AI-uitdagingen geadresseerd: Hoe zorgen we ervoor dat autonome AI-systemen transparant en verantwoord kunnen worden ingezet? De tweede uitdaging is hoe we ervoor zorgen dat mens en AI zo goed mogelijk samenwerken. Door deel te nemen aan het Appl.AI programma krijgen alle deelnemende partijen toegang tot de kennis en ervaring die in alle projecten wordt opgebouwd.

Interesse in deelname aan NL AIC?

Samenwerken over grenzen van organisaties en disciplines heen is essentieel voor AI. Daar vindt namelijk de toepassing van AI plaats en werken we aan sociale en economische uitdagingen met als doel welvaart en welzijn. Bent u geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het actieve netwerk rondom voor u relevante AI-thema’s.

Delen via: