Jeroen Visscher van start als kwartiermaker werkgroep Onderwijs

Gepubliceerd op: 23 juni 2020

Het leidt geen twijfel dat Artificial Intelligence (AI) ook het onderwijs gaat veranderen. AI heeft een enorme potentie om de kwaliteit van onderwijs te verhogen. Maar hoe benutten we deze kansen voor alle groepen in de onderwijsketen? En hoe houden we oog voor de maatschappelijke en sociale aspecten van AI? Dat lukt alleen in co-creatie tussen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en burgers van Nederland.

Kees van der Klauw, coalitiemanager NL AIC, is dan ook zeer verheugd mee te kunnen delen dat Jeroen Visscher, managing partner van Turner, van start gaat als kwartiermaker van de werkgroep Onderwijs voor de coalitie. Jeroen Visscher licht toe: “AI gaat grote impact hebben op ons onderwijs van de toekomst. Ik vind het vanuit het perspectief van technologische vernieuwing een enorm potentieel hebben voor de kwaliteit van onderwijs. Wat ik echt spannend vind zijn de veranderkundige en ethische aspecten die AI meebrengt voor bijvoorbeeld studenten en docenten. Ik neem de uitdaging graag aan om dit vanuit mijn rol vanuit de NL AIC samen met hen vorm te geven.”

Werkgroep

Onderwijs is een thema dat in alle sectoren speelt, waarbij samenwerking tussen publieke en private partijen noodzakelijk is om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en de AI-initiatieven met elkaar te verbinden. Binnen de werkgroep werken deelnemers samen om op het terrein van onderwijs de grootste kansen en uitdagingen voor AI te identificeren, samenwerkingspartners te verbinden, te werken aan een programma en de realisatie daarvan.

Bent u geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het netwerk rondom onderwijs en andere relevante AI-thema’s. Voor meer informatie over de werkgroep kunt u deze pagina raadplegen.

 

Delen via: