De ZorgCompetentieBank koppelt met AI zorgverleners aan zorgorganisaties

Gepubliceerd op: 9 april 2020

Overal in het land ontstaan mooie en sympathieke initiatieven om te ondersteunen in de Corona crisis. Vaak versnipperd, weinig gecentraliseerd. Een van de initiatieven die slimme technologie inzet om vraag en aanbod eenvoudig bij elkaar te brengen is de ZorgCompetentieBank, een kosteloos online platform dat zorgverleners koppelt aan zorgorganisaties in nood, opgezet door technologiebedrijf OOXOO (deelnemer van de Nederlandse AI Coalitie) in samenwerking met VvAA . Medeoprichter Vincent de Schepper van OOXOO noemt de belangrijkste drijfveer ‘zo snel mogelijk de druk op de zorgsector verlichten’ en ‘met ons gemotiveerde team een steentje bijdragen tijdens deze corona crisis’. De technologie kan ook worden gekoppeld met bestaande initiatieven.

Het systeem van de ZorgCompetentieBank maakt de competenties van iedereen die wil helpen, snel en accuraat vindbaar en koppelt ze automatisch aan zorgorganisaties. Volledig geautomatiseerd en met gebruik van AI en conversatietechnologie. De ZorgCompetentieBank zorgt voor een inhoudelijk sterke match doordat niet de functie, maar de competenties van de zorgverlener het uitgangspunt vormen.

Ruim een week na de start van de ZorgCompetentieBank, hebben zich ruim 2000 zorgverleners gemeld die willen helpen. Diverse zorgorganisaties in het land hebben aangegeven deze extra handen goed te kunnen gebruiken. En de eerste zorgverleners zijn inmiddels aan de slag.

Ga voor meer informatie naar Zorgcompetentiebank.nl.

Delen via: