Frankrijk en Nederland leggen stevige basis voor langjarige AI-samenwerking

Gepubliceerd op: 29 januari 2021

Deze en andere afspraken werden gemaakt tijdens de eerste digitale innovatiemissie naar Frankrijk, van 25 tot en met 27 januari 2021. Onder leiding van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en haar Franse collega Cédric O spraken 160 Nederlandse en 120 Franse ondernemers en onderzoekers over hoe ze elkaar kunnen versterken.

AI voor ondernemers

Zowel Nederland als Frankrijk heeft een nationale organisatie waarbinnen overheden, ondernemers en onderzoekers het meeste uit AI willen halen. De Nederlandse AI Coalitie en in Frankrijk de Hub France IA. De coalities gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ondernemers en onderzoekers de vruchten kunnen plukken van AI. Ze richten zich daarbij onder andere op het mkb, startups en scale-ups. Ook gaan ze onderzoeken of AI-producten een keurmerk moeten krijgen die de hoge standaard ervan waarborgt.

Lees hier het volledige bericht op de website van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met meer informatie over de resultaten van de online innovatiemissie met Nederlandse en Franse ondernemers en onderzoekers.

Delen via: