Filter op:

Bouwstenen

Toepassingsgebieden

Downloads

Bulletin AI-Parade

We nodigen u van harte uit kennis te nemen van de activiteiten van de AI-Parade. In een terug- en vooruitblik gaan we nader in op het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI.

student

Syllabus AI for Business & Government (NL)

Deze syllabus schetst de kennis waarop kandidaten worden getest tijdens het examen van het Professional Certification Programme. Het biedt ook leessuggesties en het benadrukt de voordelen van dit examen.

Ethiek en AI – Zeven methoden in theorie en praktijk

In deze publicatie wordt een zevental methoden beschreven die zich richten op de ethische toepassing van AI. We gaan niet alleen in op de theorie van de methoden, maar belichten ook hoe ze in de praktijk uitpakken om inzicht te geven in de voor- en nadelen.

Publicatie ´Van aanjagen naar implementatie´

De NL AIC heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een samenwerking van betekenis, voor deelnemers en voor beleidsmakers. In deze uitgave kijken we terug op onze ambities van slechts drie jaar geleden en geven we voorbeelden van wat gerealiseerd is en waar we als coalitie trots op zijn. We kijken uit naar de volgende drie jaar waarin nog veel werk te doen is. Met onze deelnemers, voor onze deelnemers, voor Nederland.

NLAIC_Cursus_MaritiemLogistiek_Daan_1920x1005.jpg

Communicatiekit AI voor Logistiek en Maritiem

De bewustwordingscursus artificiële intelligentie (AI) voor Logistiek en Maritiem bespreekt in slechts 4 uur tijd de AI-toepassingen in de maritieme en logistieke wereld. Cursisten leren -in hun eigen tempo- wat de kansen en uitdagingen zijn van (artificiële) kunstmatige intelligentie en hoe hiermee aan de slag te gaan in de een organisatie.

NLAIC_Cursus_VoorCreatieveIndustrie

Communicatiekit AI voor Culturele en Creatieve professionals

De online cursus ‘AI voor culturele en creatieve professionals’ heeft als doel het creëren van bewustwording bij professionals die werkzaam zijn binnen de culturele en creatieve sector. Download hier de toolkit met communicatiemiddelen om uw medewerkers en organisatie enthousiast te maken deze cursus te volgen.

10. Manifest NL AIC-Aan-de-slag-met-AI-om-gezondheid-zorg-te-verbeteren

Dit manifest is geschreven door de werkgroep Gezondheid en Zorg van de Nederlandse AI Coalitie. De missie, de strategische agenda, de aanpak en hoe we met verschillende teams aan de slag gaan wordt hierin beschreven.

09b. Guidance and Quality Criteria on AI Prediction Algorithms in Medical Devices

This report provides a non-exhaustive overview of currently available guidelines and quality-criteria and is to be used as a starting point to familiarize or reacquaint oneself with this literature. It discusses guidelines and qualitycriteria relevant for construction, testing, software development, evaluating and scaling of AIPA, that form a part of
medical (software) devices.