AiNed MIT AI call van start voor AI-projecten mkb

Gepubliceerd op: 21 maart 2023

Deze regeling wordt ondersteund vanuit het door de Nederlandse AI Coalitie ontwikkelde programma AiNed en vormt een vervolg op de zeer succesvolle met NL AIC kickstart gefinancierde MIT-regeling van 2022. De MIT AI call 2023 is in samenwerking met de regionale organisaties opgezet. Het totale subsidiebudget voor de AiNed MIT AI call 2023 bedraagt € 3,5 miljoen.

Ondersteuning mkb vanuit het AiNed programma

AI-toepassingen dragen direct bij aan economische welvaart, maatschappelijk welzijn en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft hierin een belangrijke economische en innoverende rol. Uit onderzoek blijkt dat het mkb tegen vele barrières aanloopt bij het toepassen van AI. Om de kloof voor het mkb tussen de kennisbasis en toepassing in AI-innovaties te overbruggen, maakt de MIT AI call onderdeel uit van het AiNed programma.

Wat houdt de regeling in?

Werkt u samen met andere mkb-ondernemers om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen op het gebied van AI? Dan is de MIT-regeling mogelijk iets voor u. Deze regeling gaat op 21 maart 2023 van start, indienen is mogelijk tot en met 9 mei 2023. U kunt voor het thema AI subsidie aanvragen voor een klein of een groot R&D samenwerkingsproject.

Op zoek naar partners of inspiratie?

Bent u op zoek naar startups om een projectvoorstel mee in te dienen? Bezoek dan ter inspiratie ook de Nederlandse selectie startups van het European AI Startup Landscape. Op zoek naar informatie hoe een projectvoorstel kan worden ingevuld? Lees dan onder meer de interviews met Supplai, AppBakkers en Deeploy hoe zij gebruikmaken van de MIT-regeling uit 2022. Via de website van RVO vindt u ook een overzicht van projecten die met behulp van deze regeling tot stand zijn gekomen.

Planning en voorwaarden

Eén van de voorwaarden is dat het project een aantoonbaar nieuwe oplossing biedt voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie. Op de website van RVO vindt u gedetailleerde informatie beschikbaar over de planning en de voorwaarden van deze call.

Ondersteuning

De NL AIC ondersteunt deelnemers met actuele informatie over de aanpak en werkwijze om succesvolle projectvoorstellen in te kunnen dienen. Uiteraard vindt er ook ondersteuning plaats vanuit onze AI-hubs. Neem contact op als u vragen heeft.

Delen via: