AI-hub Oost-Nederland

De AI-hub Oost-Nederland staat klaar voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in Gelderland en Overijssel die geïnteresseerd zijn in het gebruik van AI, of dit nu al volop doen of zich er nog in verdiepen. De missie is om deze partijen te begeleiden en te ondersteunen in het complexe landschap van kunstmatige intelligentie.

De focus van AI-hub Oost-Nederland ligt op het toepassen van AI op thema’s waar deze regio sterk in is en die een positieve impact hebben op zowel mens en milieu, en waar economische kansen liggen. Het gaat om de thema’s gezondheid, voeding, industrie, energie en onderwijs. 

In Oost-Nederland passen meer dan 350 impactvolle startups en innovatieve mkb’ers AI toe om slimmer te werken. Ondernemers die met AI echt het verschil maken en die hiermee bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan, betere zorg verlenen tegen lagere kosten of de tuinbouw met robots automatiseren. En ook hoe kunstmatige intelligentie een belangrijke rol gaat spelen bij het decentraal opwekken en opslaan van energie op bedrijventerreinen (Smart Energy Hubs). 

Deze ondernemers zien kansen en uitdagingen. AI-hub Oost-Nederland helpt bij het zetten van de juiste stappen om de transitie te versnellen. Door partners, projecten en financieringsmogelijkheden in kaart brengen en de juiste connecties te leggen. Daarnaast gebruik te maken van bestaande regionale, nationale en Europese samenwerkingsverbanden en netwerken om AI-toepassingen te bevorderen die bijdragen aan een beter, duurzamer en gezonder leven. 

Samen werken aan de toekomst met AI

AI-hub Oost-Nederland is een initiatief van The Economic Board en Twente Board, Radboud Universiteit, Radboudumc, Universiteit Twente, Wageningen University & Research, Th!nk East Netherlands en Oost NL. Ook het bedrijfsleven (via onder andere Nedap, Demcon en verschillende mkb-ondernemers) en het onderwijs (via onder andere de HAN, Saxion, Windesheim en het mbo) zijn aangesloten.

AI-hub Oost-Nederland trekt samen op met Nederlandse AI Coalitie, AiNed en de andere AI-hubs om met elkaar uitdagingen aan te gaan. Dit om nationaal en internationaal door te breken en te werken aan AI-toepassingen met zowel maatschappelijke als economische impact.

‘Make AI Work’

Delen via: