Kickstart AI

Kickstart AI gelooft in het positief vormgeven van de toekomst door AI en heeft dan ook als missie de adoptie van AI in Nederland te versnellen.

Kickstart AI is een onafhankelijke non-profitorganisatie met als missie de adoptie van AI in Nederland te versnellen. De organisatie werkt hiervoor samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties om praktische AI-oplossingen te ontwikkelen voor hun meest urgente uitdagingen. Met een snel groeiende community van meer dan 4500 data scientists, software engineers en AI-experts brengt Kickstart AI de pioniers op het gebied van AI in Nederland samen om ideeën, best practices en kennis uit te wisselen en zo het AI-talent in het land te stimuleren. De organisatie is opgericht door Ahold Delhaize, ING, KLM, en NS met als doel om het AI ecosysteem in Nederland een boost te geven.

Doelstelling

Kickstart AI en de NL AIC zijn beide gericht op de verantwoorde toepassing van AI en hebben elkaar gevonden als complementaire partners met een gedeelde missie. Beide organisaties zijn vastbesloten actiegericht gezamenlijk impact te creëren.

Als eerste stap in de samenwerking wordt er in juni 2024 een Nationale AI Challenge opgezet. Met als doel om door krachten te bundelen concrete uitdagingen waar bedrijven of maatschappelijke organisaties in de praktijk te maken hebben, aan te pakken, en deze met behulp van AI op te lossen. Een jury met een vertegenwoordiging vanuit het AI-ecosysteem zal na de zomer een uitdaging selecteren die met AI opgelost kan worden en een grote impact kan maken. Hierna creëert de community van data scientists en software engineers van Kickstart AI in het najaar een impactvolle oplossing voor deze “use case”.

Door het delen van kennis, ervaring en succesvolle resultaten wordt de toepassing van AI en samenwerking in Nederland gestimuleerd, waarbij sectoroverstijgende problemen worden geadresseerd. Dit leidt tot een groeiende vraag naar nieuwe AI-toepassingen, waardoor een positieve spiraal van ontwikkeling en adoptie ontstaat. Op deze manier werken NL AIC en Kickstart AI samen aan het creëren van een vruchtbare bodem voor de verdere ontwikkeling en acceptatie van AI in Nederland.

Delen via: