Agenda

Blijf op de hoogte van de activiteiten of de evenementen van de NL AIC en van haar deelnemers.
Filter op:

Bouwstenen

Toepassingsgebieden

Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.

Aan de slag met AI voor startups en scale-ups

24/09/2020

Artificiële intelligentie (AI) is een uitdagende technologie met talloze mogelijkheden. De Nederlandse AI Coalitie en TekDelta verzorgen op 24 september een online programma, waarin diverse organisaties toelichten hoe zij met AI aan de slag zijn.

Webinar ‘Leven Lang Ontwikkelen & Digitalisering’

22/09/2020

Nieuwe technologieën zoals Artificiële Intelligentie (AI) gaan een belangrijke verandering teweegbrengen binnen organisaties. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je niet achter gaat lopen op deze ontwikkelingen, en hoe enthousiasmeer je je medewerkers om hier meer over te leren? Wat is de impact van deze ontwikkelingen op de toekomst van ons werken en vooral wat vraagt dit aan (digitale) vaardigheden van onze medewerkers?

Webinar kick-off werkgroep Haven en Maritiem

28/09/2020

Op maandag 28 september 2020 vindt van 14.30 tot 16.00 uur de online kick-off plaats van de werkgroep Haven en Maritiem van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), gecoördineerd door Ilyaz Nasrullah, kwartiermaker Haven en Maritiem bij de NL AIC.

Online workshop ‘Financiering van innovatie voor startups en scale-ups’

26/08/2020

Webinar kick-off werkgroep Cultuur

07/09/2020

Op maandag 7 september 2020 vindt van 10.30 tot 12.00 uur de online kick-off plaats van de werkgroep Cultuur van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), gecoördineerd door Eppo van Nispen tot Sevenaer, kwartiermaker Cultuur bij de NL AIC.

Webinar kick-off werkgroep Veiligheid, Vrede en Recht

14/07/2020

Webinar ‘Explainable AI in Healthcare’

16/07/2020

Webinar kick-off werkgroep Landbouw en Voeding

16/09/2020

Op woensdag 16 september 2020 vindt de online kick-off plaats van de werkgroep Landbouw en Voeding van de Nederlandse AI coalitie (NL AIC), gecoördineerd door Ben Schaap, kwartiermaker Landbouw en Voeding bij de NL AIC.

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.