Terugblik webinar HR & Technologie – Hoe bereid je medewerkers voor op een digitale toekomst?

Gepubliceerd op: 7 oktober 2022

Whitepaper HR & Technologie – Hoe bereid je medewerkers voor op een digitale toekomst?

Om met verschillende technologische veranderingen mee te kunnen bewegen en ervan te profiteren, is het cruciaal om als organisatie de juiste competenties in huis te hebben en te zorgen dat medewerkers deze competenties ontwikkelen. Met het whitepaper HR & Technologie hopen we u als werkgever of HR-professional te helpen om uw medewerkers en uw organisatie voor te bereiden op een toekomst met steeds meer technologie. Het whitepaper geeft je overzicht over welke (kosteloze) opleidingsmogelijkheden, om- en bijscholingstrajecten en subsidiemogelijkheden er bestaan binnen Nederland die je kunnen helpen met het ontwikkelen van digitale competenties. En nog veel meer!

Je kunt hier het whitepaper downloaden.

Inhoud webinar (in vogelvlucht)

Katja van Kranenburg, Partner van het advocatenkantoor CMS en voorzitter van de werkgroep Human Capital, ging 6 oktober tijdens het webinar in gesprek met experts over hoe werkgevers hun werknemers kunnen voorbereiden op een digitale toekomst. ­

  • Katinka van Brakel, Senior Arbeidsmarktadviseur van het UWV, presenteert de onderzoeksresultaten van het recent gepubliceerde onderzoek van het UWV: Invloed van technologische ontwikkelingen op functies’. In het webinar vertelt ze onder meer wat de verwachtingen zijn van werkgevers uit verschillende bedrijfstakken over welke mate functies binnen hun organisatie gaan veranderen vanwege digitalisering. Ze vertelt ook welke vaardigheden en competenties op werk steeds belangrijker worden ten gevolge van digitalisering en nog veel meer interessante resultaten!
  • Tata Steel heeft een nieuwe belangrijke missie: ze streven naar green, clean and circulair steel en dit mooie doel vraagt om een digitale transformatie van het bedrijf. Verouderde werkprocessen van meer dan 100 jaar kunnen niet meer mee, medewerkers die soms al meer dan 20 jaar dezelfde werkzaamheden uitvoeren dienen opeens nieuwe vaardigheden te leren. Tata Steel heeft ervoor gekozen de focus te leggen op het intern opleiden van medewerkers, in plaats van kennis extern te werven. Carlet Hoes, Programmamanager DataDrivenSteel, vertelt in het webinar over het interne programma dat is opgezet voor werknemers om hen te begeleiden door de digitale transformatie van het bedrijf.
  • Uiteindelijk is de veranderingsbereidheid van medewerkers één van de belangrijkste succesfactoren van een digitale transformatie, hierin kan een HR-professional een belangrijke rol nemen. Maartje Denkers, transformatiemanager binnen Digital Shapers, vertelt in het webinar wat veelvoorkomende obstakels zijn in het activeren van medewerkers voor nieuwe veranderingen binnen de organisatie en hoe je deze obstakels als organisatie kan vermijden en hoe werknemers op de juiste manier begeleidt door verandering.

Heb je het webinar gemist of wil je deze graag nog een keer zien? Hier kun je het webinar terugkijken: https://vimeo.com/manage/videos/836488353

Samenwerken?

De Nederlandse AI Coalitie wil ook in 2023 verder aan de slag met HR-professionals, werkgevers, ondernemingsraden en andere belangrijke functies die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van medewerkers, bewust te maken van het belang van het ontwikkelen van digitale vaardigheden binnen een organisatie. We willen dit vooral ook in samenwerking doen met deze functies. Heb je hier ideeën over? We horen ze graag, mailen kan via: Willeke.klinker@nlaic.nl.

Delen via: