Deelnemer Nederlandse AI Coalitie lanceert cursus I.AMDIGITAL

Gepubliceerd op: 30 juni 2020

Veel bedrijven en werkgevers oriënteren zich als gevolg van de huidige pandemie noodgedwongen op nieuwe mogelijkheden en willen hun medewerkers snel en adequaat kunnen bij- en omscholen indien nodig. Door de crisis is het aanleren van digitale skills nog urgenter geworden. I.AMDIGITAL heeft de ambitie binnen drie jaar één miljoen professionals kennis te laten maken met de huidige digitale mogelijkheden om zo organisaties en medewerkers toekomstbestendiger te maken. MKB-bedrijven zijn hierbij een belangrijke doelgroep.

Om deze ambitie te realiseren, heeft I.AMDIGITAL een opleidingsprogramma samengesteld dat ingaat op onderwerpen als: Welke technologische innovaties zijn er gaande op dit moment? Wat is een datagedreven organisatie? Hoe geef je waarde aan data? Hoe ga je veilig om met data? Waarom is de human factor belangrijk? Wat zijn de beroepen van de toekomst? Hoe krijg je zoveel mogelijk andere professionals mee in de digitale transitie en waarom zou je daarnaar moeten streven? Het primaire doel hierbij is om professionals digitaal bewust te maken.

De cursus is begin 2020 als vervolg op de Nationale AI-cursus ontwikkeld en bestaat uit online modules en offline trainingen die in totaal 12 uur duren, waarvan de online modules in eigen tijd kunnen worden gevolgd. De cursus maakt gebruik van bouwstenen die per doelgroep worden ingezet. Na afloop van het programma informeert en inspireert I.AMDIGITAL over een mogelijk vervolgtraject. Een eerste pilot heeft plaatsgevonden in de juridische sector, waarbij de inhoud van de cursus in nauwe samenwerking met Lexence Advocaten en Notarissen is ontwikkeld.

Heeft u interesse en wenst u meer informatie te ontvangen? Neem dan contact op via de website van I.AMDIGITAL.

Delen via: