Samen met Topsector Agri & Food en Groenpact lanceert de NL AIC de AI-cursus voor Agri en Food

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor de sector Agri en Food ontwikkeld. Een gratis online cursus die groene ondernemers en groene studenten meer inzicht wil geven in het begrip Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen hiervan in de sector.

AI is een term die niet direct bij iedereen in de sector Agri en Food bekend is. Sterker nog, wellicht zal men AI of KI eerder associëren met artificial insemination of kunstmatige inseminatie. Echter, AI ontwikkelt zich razendsnel en wordt veelvuldig toegepast in de sector Agri en Food. Daarom is het van belang dat iedereen in de sector zich een bepaalde mate van basis kennis over AI eigen maakt. Begrippen als smart farming en big data zullen de komende jaren een hoofdrol spelen in de volgende stap naar een efficiënte en duurzame voedselproductie.

Wat houdt de AI-cursus voor de sector Agri en Food in?

In de praktijk wordt al zoveel gebruik gemaakt van AI-toepassingen dat deze cursus gevuld is met aansprekende voorbeelden. Koeien met hals- en pootsensoren, drones die helpen in de appelteelt en robots die door middel van deep learning precies de juiste rozen kunnen plukken. Maar naast vernieuwende technieken zijn er natuurlijk ook uitdagingen en ethische dilemma’s. Wat gebeurt er met alle data en hoe diervriendelijk is het werken met AI-modellen eigenlijk? Ook deze thema’s komen in de cursus aan bod.

De AI-cursus voor de sector Agri en Food bestaat uit 11 interactieve modules van 8 tot 15 minuten met video’s die praktische toepassingen van AI in de sector weergeven. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en de modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. In de cursus worden onderwerpen als big data, algoritmen en machine learning aangesneden en wordt er vooral ingegaan op de vraag: hoe wordt dit alles toegepast binnen de sector? U hoeft geen computerexpert of wiskundige te zijn om deze cursus te volgen. Na het voltooien van deze cursus heeft u een goed beeld van hoe AI in de sector kan worden toegepast en wat dat voor u en uw werk betekent. U kunt uw eigen tempo en volgorde bepalen en na afloop ontvangt u een certificaat.

Toegankelijk maken van kennis over AI

De AI-cursus voor de sector Agri en Food bestaat uit 11 interactieve modules van 8 tot 15 minuten met video’s die praktische toepassingen van AI in de sector weergeven. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en de modules De NL AIC vindt het belangrijk dat basisinformatie en kennis over AI, de toepassing van AI en eventuele gevolgen van AI voor iedereen toegankelijk is. De AI-cursus voor de sector agri en food is ontwikkeld in samenwerking met Jim Stolze van Stichting Lowercase, die eerder de AI-Zorg cursus en de Nationale AI-cursus ontwikkelde. Deze laatste cursus werd voltooid door meer dan 300.000 mensen. Idealiter zet deze cursus een proces in gang, zodat onderwijsinstellingen AI en andere technologieën in toenemende mate opnemen in het curriculum. Het doel van de cursus is om bewustwording te creëren voor de mogelijkheden van AI bij alle werkenden en studenten in de agrarische sector. Eerder dit jaar lanceerde de NL AIC samen met TU Delft ook de uitgebreidere cursus Elements of AI: een gratis online cursus die deelnemers inzicht geeft in de basis van AI.

AI-cursus voor Agri en Food vanaf vandaag te volgen

We nodigen u graag uit tot het volgen van de AI-cursus voor de agrarische sector, klik hier om de cursus te starten.

Delen via: