Home > Nieuws > Frankrijk en Nederland leggen stevige basis voor langjarige AI-samenwerking
Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Frankrijk en Nederland leggen stevige basis voor langjarige AI-samenwerking

Mens en Robot
Frankrijk en Nederland gaan intensief samenwerken op het gebied van artificiële intelligentie (AI). De nationale AI-coalities van beide landen gaan samen onderzoeken hoe het mkb optimaal gebruik kan maken van AI; de beide landen gaan landbouwdata gebruiken om de mogelijkheden van AI voor boeren te vergroten; ondernemers en onderzoekers die samen EU-subsidies willen aanvragen voor nieuwe uitvindingen kunnen rekenen op meer steun vanuit beide overheden.

Deze en andere afspraken werden gemaakt tijdens de eerste digitale innovatiemissie naar Frankrijk, van 25 tot en met 27 januari 2021. Onder leiding van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en haar Franse collega Cédric O spraken 160 Nederlandse en 120 Franse ondernemers en onderzoekers over hoe ze elkaar kunnen versterken.

AI voor ondernemers

Zowel Nederland als Frankrijk heeft een nationale organisatie waarbinnen overheden, ondernemers en onderzoekers het meeste uit AI willen halen. De Nederlandse AI Coalitie en in Frankrijk de Hub France IA. De coalities gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ondernemers en onderzoekers de vruchten kunnen plukken van AI. Ze richten zich daarbij onder andere op het mkb, startups en scale-ups. Ook gaan ze onderzoeken of AI-producten een keurmerk moeten krijgen die de hoge standaard ervan waarborgt.

Lees hier het volledige bericht op de website van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met meer informatie over de resultaten van de online innovatiemissie met Nederlandse en Franse ondernemers en onderzoekers.

Tags:

Meest recente berichten

Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt de AI-Parade in Bibliotheek Den Haag

Terugblik NL AI Congres 2023

Samen bouwen aan de digitale toekomst