AiNed geeft stevige impuls aan mkb voor ontwikkeling en toepassing van AI

Gepubliceerd op: 24 juli 2023

Het versterken van de positie van het mkb met betrekking tot de ontwikkeling en toepassing van AI is één van de belangrijke doelen van het door de Nederlandse AI Coalitie ontwikkelde AiNed programma. Een deel van deze ondersteuning loopt via de RVO MIT-regeling via een specifieke AiNed MIT AI call voor ondersteuning van AI-projecten van het innovatief mkb. Het belang van deze ondersteuning blijkt uit de grote belangstelling van in totaal 52 ingediende voorstellen, waarvan 16 zijn gehonoreerd met een totaal subsidiebudget van € 3.550.000. Hiermee levert het AiNed programma een belangrijke impuls voor AI-projecten voor en door het mkb.

Het bestuur van AiNed dankt allen die een voorstel hebben ingediend. De kwaliteit van de ingediende AI-projecten is een belangrijke indicatie dat er in Nederland hard wordt gewerkt aan de ontwikkeling en toepassing van AI door het innovatief mkb.

Hoge kwaliteit voorstellen

De Nederlandse AI Coalitie en het bestuur van AiNed feliciteren de zestien geselecteerde projecten van harte en zien zeer uit naar de resultaten en hun bijdrage aan de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. De toegekende voorstellen vormen een mooi palet van relevante toepassingen van AI dat voor alle sectoren van onze maatschappij relevant is. Zoals bijvoorbeeld AI-toepassingen in de gezondheidszorg, energiesector, landbouw en voeding, cultuur en media, scheepvaart, gebouwde omgeving, onderwijs en logistiek en mobiliteit. Het betreft de volgende projecten en penvoerders:

AiNed houdt u via de website op de hoogte van de voortgang en resultaten. Heeft u vragen over de ondersteuning van het mkb door de Nederlandse AI Coalitie of overweegt u deelnemer te worden? Neem dan contact met ons op.

Ondersteuning mkb vanuit het AiNed programma

AI-toepassingen dragen direct bij aan economische welvaart, maatschappelijk welzijn en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft hierin een belangrijke economische en innoverende rol. Om de kloof voor het mkb tussen de kennisbasis en toepassing in AI-innovaties te overbruggen, wordt het mkb structureel ondersteund vanuit het door de NL AIC ontwikkelde AiNed programma.

Delen via: