Home > Nieuws > Gaia-X hub NL, een initiatief voor Europese standaardisering van het beheer en gebruik van data
Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Gaia-X hub NL, een initiatief voor Europese standaardisering van het beheer en gebruik van data

Gaia-X is een Europees initiatief dat zich richt op de ontwikkeling van een federatieve data-infrastructuur in de EU waarmee Europese waarden als data-soevereiniteit worden geborgd. Op deze manier krijgen gebruikers meer controle over hun eigen data en is het mogelijk om data uit verschillende domeinen moeiteloos en veilig te verbinden.

Op 29 juni 2021 vindt de lancering van de Nederlandse hub van Gaia-X plaats. De Gaia-X hub NL is geïnitieerd door TNO in samenwerking met verschillende Nederlandse digitale infrastructuur coalities, waaronder de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). De NL AIC erkent het strategisch belang van samenwerking binnen de keten van de Nederlandse data-infrastructuur om de kennisdeling binnen het ecosysteem te organiseren.

De Nederlandse hub is een goede plek om kennis en ervaring te delen en de NL AIC is graag bereid om onder meer haar use cases als voorbeelden in een Gaia-X context te demonstreren en de achterliggende kennis te delen met de community van Gaia-X. Het doel hierbij is om data op een mensgerichte en verantwoorde manier beschikbaar te maken voor de ontwikkeling en toepassing van artificiële intelligentie. 

Lancering Gaia-X hub NL

Ter gelegenheid van de officiële lancering van de Gaia-X hub NL is er op 29 juni 2021 een online event georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie over Gaia-X hub NL.

Tags:

Meest recente berichten

Samen bouwen aan de digitale toekomst