NL AIC lanceert gratis online AI-cursus voor onderwijsprofessionals

Gepubliceerd op: 31 mei 2022

Vandaag (31 mei 2022) lanceert de Nederlandse AI Coalitie de AI bewustwordingscursus over de toepassing van artificiële intelligentie (AI) binnen het onderwijs: AI voor Onderwijs. Een gratis online cursus die in eigen tijd en tempo te volgen is.  AI-toepassingen ontwikkelen zich in hoog tempo in alle sectoren. Daarom is het doel van deze cursus leraren in het primair en voortgezet onderwijs bewust te maken van de kansen van AI. 

Interessante tracks en boeiende verhalen uit het onderwijs laten leerkrachten, docenten en bestuurders de wereld van AI in de context van hun werkveld. In slechts twee uur tijd bespreekt de cursus basisbegrippen zoals algoritmes, AI, machine learning en deep learning. De NL AIC brengt deze cursus graag bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht. Daarom deze oproep aan u: Wilt u met deze informatie u de cursus binnen uw eigen netwerk verspreiden (Zie ook de toolkit onderaan) en daarmee bijdragen aan het vergroten van de kennis van AI binnen het onderwijs?

De cursus duurt in totaal ongeveer twee uur en aan het eind van de cursus verdient de cursist een certificaat. 

Bekijk de trailer of start direct met de cursus.

Download hier de toolkit met communicatiemiddelen om uw medewerkers en organisatie enthousiast te maken deze cursus te volgen.

Delen via: