TNO/Appl.AI

Over TNO/Appl.AI

TNO is al vanaf de eerste initiatieven tot oprichting van de NL AIC betrokken als toonaangevende en onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Een belangrijk doel van het partnerschap met TNO is het stimuleren van samenwerking met de diverse werkgroepen binnen de NL AIC, het benutten van het netwerk van de AI-hubs in Nederland en de internationale mogelijkheden in de context van de EU. Door deze samenwerking worden de krachten gebundeld om de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland te versnellen. Denk daarbij aan het beschikbaar maken van meer data uit verschillende bronnen, in de samenwerking tussen mens en machine en in de verantwoorde inzet van autonome systemen.

Appl.AI programma

Eén van de programma’s waarin nauw is samengewerkt, is het Appl.AI programma waaruit een reeks van projecten is opgestart. Het programma van TNO bevat diverse projecten op het gebied van AI waarin overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen actief samenwerken Een deel van de gezamenlijke projecten werd mede gefinancierd vanuit de startimpuls die de NL AIC ontving van het kabinet voor onderzoek naar en het ontwikkelen van AI-toepassingen.

Doelstellingen Appl.AI programma

In alle projecten van het programma worden twee belangrijke AI-uitdagingen geadresseerd. Hoe zorgen we ervoor dat autonome AI-systemen transparant en verantwoord kunnen worden ingezet? De tweede uitdaging is hoe we ervoor zorgen dat mens en AI zo goed mogelijk samenwerken. Door deel te nemen aan het Appl.AI programma krijgen partijen toegang tot de kennis, ervaring en resultaten die in alle projecten wordt opgebouwd.

Interesse?

Neem een kijkje bij de gezamenlijke projecten voor meer informatie over de resultaten, de beoogde doelstellingen en de betrokken partijen.

Delen via: