TNO/Appl.AI

Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste berichten

TNO/Appl.AI

TNO is al vanaf de eerste initiatieven tot oprichting van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) betrokken als toonaangevende en onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Een belangrijk doel van het partnerschap met TNO is het stimuleren van samenwerking met de diverse werkgroepen binnen de NL AIC, het benutten van het netwerk van de AI-hubs in Nederland en de internationale mogelijkheden in de context van de EU. Door deze samenwerking worden de krachten gebundeld om de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland te versnellen. Denk daarbij aan het beschikbaar maken van meer data uit verschillende bronnen, in de samenwerking tussen mens en machine en in de verantwoorde inzet van autonome systemen.

Appl.AI programma

Eén van de programma’s waarin is wordt samengewerkt, is het Appl.AI programma waaruit een reeks van projecten is opgestart. Het programma van TNO bevat diverse projecten op het gebied van AI waarin overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen actief samenwerken Een deel van de gezamelijke projecten werd mede gefinancierd vanuit de startimpuls die de NL AIC ontving van het kabinet voor onderzoek naar en het ontwikkelen van AI-toepassingen.

Doelstellingen Appl.AI programma

In alle projecten van het programma worden twee belangrijke AI-uitdagingen geadresseerd. Hoe zorgen we ervoor dat autonome AI-systemen transparant en verantwoord kunnen worden ingezet? De tweede uitdaging is hoe we ervoor zorgen dat mens en AI zo goed mogelijk samenwerken. Door deel te nemen aan het Appl.AI programma krijgen partijen toegang tot de kennis, ervaring en resultaten die in alle projecten wordt opgebouwd.

Interesse?

Neem een kijkje bij de gezamenlijke projecten voor meer informatie over de resultaten, de beoogde doelstellingen en de betrokken partijen, of bezoek de website van TNO.

Delen via:

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.