Bedrijven strijden om beste machine learning-concept tijdens DDMA Hackathon

Gepubliceerd op: 21 januari 2020

Op 30 en 31 januari organiseert DDMA, de branchevereniging voor datagedreven marketing en partner van de NL AI Coalitie, een AI Hackathon. Verschillende teams van bedrijven strijden om het beste machine learning-concept van 2020.

Deelnemers hebben twee dagen de tijd om hun idee uit te werken en te pitchen voor een jury. Vorig jaar won NU.nl de prijs met een algoritme dat alleen pushberichten stuurt die echt relevant zijn voor de ontvanger. NU.nl is dit algoritme met de naam ‘Breaking news op maat’ in de praktijk ook echt gaan gebruiken.

Bouwen aan een duurzame data-economie

Het doel van de DDMA AI Hackathon is om business teams en data science-teams beter met elkaar samen te laten werken. Veel organisaties benutten nog niet alle kansen van Artificiële Intelligentie (AI), doordat verschillende disciplines – met marketeers en product owners aan de ene kant en data scientists en engineers aan de andere kant – elkaar niet weten te vinden. Tijdens de AI Hackathon leren beide partijen elkaars taal en belangen kennen, terwijl ze samen werken aan een oplossing voor een belangrijk vraagstuk binnen hun eigen organisatie.

Om samen met andere partijen te bouwen aan een duurzame data-economie participeert DDMA in de Nederlandse AI Coalitie. DDMA vindt het van wezenlijk belang dat in de toepassing van AI verantwoord wordt omgegaan met data en dat tegelijkertijd het volledige potentieel van data en AI wordt benut.

Meer informatie en bijwonen hackathon
Benieuwd naar de concepten? Meld je aan om de pitches op vrijdag 31 januari van 15.15 tot 17.00 uur bij te wonen (locatie: B.Amsterdam). Aanmelden kan bij Mariet Feenstra via marietfeenstra@ddma.nl. Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meer informatie vind je op aihackathon.nl.

Delen via: