Home > Nieuws > Update European AI Startup Landscape
Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Update European AI Startup Landscape

European-Ai-Startup-Landscape
Meld u voor aan voor de volgende ronde. De deadline is 11 september 2022.

Inmiddels bestaat de Nederlandse selectie voor het European AI Startup Landscape uit 144 startups. We zijn erg trots op dit behaalde resultaat en hopen hiermee meer zichtbaarheid te geven aan het ecosysteem en vertrouwen uit te stralen in de kwaliteit van de geselecteerde AI-startups.

De eerstvolgende deadline om u aan te melden is inmiddels bekend: 11 september. U kunt u hier aanmelden.

We kijken er naar uit om het Landscape uit te breiden en tegelijkertijd startups verder te helpen in hun groei. Voor meer info ga naar deze pagina.

We hebben een van de Nederlandse AI-startups gevraagd naar hun motivatie en eerste indruk sinds ze zichtbaar zijn op het Landscape: Researchable is een AI-startup uit Groningen en staat sinds januari 2022 op het Landscape. Researchable is opgericht door computer scientists om onderzoekers te helpen met hun datacollectie en analyse. Inmiddels zijn hun activiteiten verder uitgebreid in zowel het wetenschappelijk domein als het bedrijfsleven. Vandaag de dag helpt Researchable als data- en software partner bedrijven die willen innoveren met data.

Researchable

Q: Hoe zijn jullie in aanmerking gekomen met het Landscape?

A: Wij zijn in aanraking gekomen met het Landscape door de AI-hub Noord-Nederland.

Q: Waarom en met welke verwachtingen hebben jullie je aangemeld?

A: De reden dat wij ons aangemeld hebben voor het Landscape is, omdat we graag meer zaken willen doen en verbinding willen leggen met organisaties buiten Nederland. Het is een uitdaging om een goed netwerk in het buitenland op te bouwen als je dat nog niet hebt. De verwachting van het Landscape is daarom voor ons niet zozeer dat we er direct nieuwe business uit halen, maar juist wel nieuwe relaties en netwerken krijgen buiten de Nederlandse ‘bubbel’. Het speelveld van AI en data innovaties is wereldwijd en daarom vinden wij het belangrijk om de verbinding met Europa te zoeken. Hier kun je veel van leren.

Q: Wat heb je gemerkt sinds Researchable op het Landscape staat?

A: We hebben vooral veel marketing aandacht gekregen nadat het Landscape bekend is geworden. Verder hebben we diverse connecties opgedaan (digitaal) in o.a. Zweden en Duitsland.

Q: Welke reacties hebben jullie gekregen?

A: Positief, toch een stuk erkenning. Wel moet het nog blijken hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Maar het helpt om makkelijker in het buitenland ergens binnen te komen.

Q: Op welke manier hoop je dat zichtbaarheid op het Landscape Researchable helpt?

A: Ik hoop dat zichtbaarheid op het Landscape Researchable gaat helpen om met diverse buitenlandse kennisinstellingen en bedrijven/netwerken in aanraking te komen.

Q: Waar staan jullie op het gebied van internationalisering?

A: Op dit moment zijn we met 12 mensen (11 ontwikkelaars en 1 business developer). Meer dan de helft van ons team werkt in het buitenland of is buitenlands. Al onze processen zijn zo ook ingericht intern. Op dit moment werken mensen bij ons vanuit: Spanje, Portugal, Ierland, India en Brazilië.

Qua klanten heeft 80% internationale mensen in de teams zitten en daarom is onze voertaal bijna altijd ook in het Engels. Verder zijn wij nu aan het kijken of we met een Turks consortium een project kunnen gaan doen en we zijn recentelijk een eerste project gestart in Engeland (Londen). We willen dus vol in gaan zetten op nog meer internationalisering.

Q: Wat is de volgende stap die jullie willen zetten?

A: Onze volgende stappen zijn dat we naar 25-35 mensen willen groeien, meer internationale innovatieve samenwerkingen, en een van de leukste werkplekken creëren voor de mensen die bij Researchable werken.

Tags:

Meest recente berichten

Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt de AI-Parade in Bibliotheek Den Haag

Terugblik NL AI Congres 2023

Samen bouwen aan de digitale toekomst