AiNed MIT AI-call voor het mkb van start om de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren

Gepubliceerd op: 15 maart 2024

De landelijke AiNed MIT AI-call (RVO 2024) voor ondersteuning van AI-projecten van het mkb gaat dinsdag 19 maart 2024 van start. Het doel van deze MIT-regeling is de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren en versnelde toepassing van nieuw ontwikkelde AI-technologie te realiseren. Het totale subsidiebudget voor de AiNed MIT AI-call 2024 is 3,55 miljoen euro.

Werkt u samen met andere mkb-ondernemers om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen op het gebied van AI? Dan is de MIT-regeling interessant voor u.

Ondersteuning mkb vanuit het AiNed programma

AI-toepassingen dragen direct bij aan economische welvaart, maatschappelijk welzijn en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft hierin een belangrijke economische en innoverende rol. Uit onderzoek blijkt dat het mkb tegen vele barrières aanloopt bij het toepassen van AI. Om de kloof voor het mkb tussen de kennisbasis en toepassing in AI-innovaties te overbruggen, maakt de AiNed MIT AI-call onderdeel uit van het Nationaal Groeifonds programma AiNed.

Op zoek naar partners of inspiratie?

Op zoek naar informatie hoe een projectvoorstel kan worden ingevuld? Lees dan onder meer de interviews met diverse startups hoe zij gebruikmaken van de MIT-regeling. Bent u op zoek naar startups om een projectvoorstel mee in te dienen? Bezoek dan ter inspiratie de Nederlandse selectie startups van het European AI Startup Landscape. Via de website van RVO vindt u ook een overzicht van projecten die met behulp van deze regeling tot stand zijn gekomen.

Planning en voorwaarden

De AiNed MIT AI-call 2024 gaat op 19 maart 2024 van start, indienen is mogelijk tot en met 7 mei 2024. U kunt voor het thema AI subsidie aanvragen voor een klein of een groot samenwerkingsproject. De algemene voorwaarden zijn gelijk aan de generieke voorwaarden MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet het project passen binnen de sleuteltechnologie Artificiële Intelligentie. Dit houdt het volgende in:

  • Het project draagt bij aan de ontwikkeling en inzet van generatieve AI door ‘machine learning’.
  • Het project bevat een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI.
  • Het project biedt een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie, lees hier meer over de toepassingsgebieden.

Interesse om een voorstel in te dienen?

Kijk voor meer informatie op de website van AiNed. Vanaf 19 maart 2024 vindt u op de website van RVO gedetailleerde informatie over de planning en de voorwaarden van deze call. Op zoek naar partners of ondersteuning van uw voorstel? Neem dan ook contact op met één van de AI-hubs om te zien wat zij voor u kunnen betekenen.

Delen via: