Data Spaces

Deze Quickstart gids helpt organisaties efficiënt een AI data space Proof of Concept te realiseren.

Realiseren van een AI data space: Waar begin je?

Het is essentieel voor AI-systemen om betrouwbaar en schaalbaar te zijn. AI data spaces verbeteren de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van AI-systemen. Het realiseren van een AI data spaces gaat echter gepaard met uitdagende aspecten, zoals:

  • Hoe kan vertrouwen worden gefaciliteerd in een AI data space?
  • Hoe kan de AI data space efficiënt worden geïmplementeerd en op zodanige wijze dat deze gemakkelijk kan worden geschaald?
  • Hoe kan een AI data space een AI-toepassing mogelijk maken?
  • Hoe organiseer je samenwerking met alle betrokkenen?
  • Wat moet ik voorbereiden om een AI data space te realiseren en welke middelen kan ik daarvoor gebruiken?

Voor veel actoren met de ambitie om een AI data space te realiseren, is het niet duidelijk hoe zij kunnen beginnen met de ontwikkeling ervan en is het proces om het te implementeren onduidelijk. Er zijn veel relevante middelen om de ontwikkeling van AI data spaces te ondersteunen, maar het is onduidelijk wanneer en hoe deze het beste gebruikt kunnen worden.

Doel van de NL AIC Quickstart gids

Deze gids ondersteunt de gezamenlijke realisatie van een AI data space. Het leidt u door de eerste stappen van het proces, en verwijst naar bestaande middelen ter ondersteuning van de realisatie van een AI data space Proof of Concept.

Wie kan de gids gebruiken?

Organisaties die ondersteuning kunnen gebruiken bij het realiseren van een AI data space. Deze gids is in de eerste plaats bedoeld voor projectmanagers die werken aan de realisatie van een AI data space, maar is ook nuttig voor deskundigen om de context van de realisatie van een AI data space beter te begrijpen.

Hoe gebruik je dit document?

  • Het biedt een doelstelling, een aanpak, middelen en beste praktijken voor de ideëen- en ontwerpfase van de realisatie van een AI data space
  • Het document beoogt toepasbaar te zijn voor de realisatie van zoveel mogelijk soorten AI data spaces en is daarom relatief generiek. Analyseer uw specifieke projectcontext om elementen te bepalen die meer of minder relevant kunnen zijn voor uw situatie
  • Het ondersteunt u om belanghebbenden naar relevante bronnen te leiden om een AI data space te realiseren

NB De pagina’s die hierop volgen zijn Engelstalig. De Nederlandse vertaling volgt.

Delen via: