Nationale AI-Cursussen

Om relevant te blijven op de arbeidsmarkt is het cruciaal om jezelf om- en bij te scholen op het gebied van artificiële of kunstmatige intelligentie (AI). De komst van AI  verandert banen. Eenvoudige taken verdwijnen en worden geautomatiseerd en er komen nieuwe taken bij. De Nederlandse AI Coalitie wil iedereen in Nederland de kans geven om kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn om relevant te blijven in de veranderende arbeidsmarkt. Daarom zijn er in opdracht van het ministerie van Economische Zaken verschillende AI-bewustwordingscursussen ontwikkeld.

Deze cursussen zijn gratis en specifiek gericht op 6 sectoren waarin AI in toenemende mate van belang is. Deze cursussen behandelen basis begrippen om AI beter te begrijpen maar laten ook zien hoe AI in praktijk al toegepast wordt. Pak de kans om u bij te scholen en volg één van de gratis online cursussen in slechts een paar uur tijd.

Welke sector spreekt u aan? AI voor Zorg, AI voor Agri & Food, AI voor Energie, AI voor Onderwijs, AI voor Creatieve Industrie of AI voor Logistiek en Maritiem? Zit uw sector er niet tussen, volg dan de algemene Nationale AI-cursus!

AI voor Zorg

De komst van Artificiële intelligentie verandert ons werk. Zo ook in de zorg. Net als digitalisering, zal AI de komende jaren een steeds grote rol spelen in het oplossen van grote uitdagingen in de zorg. Of u nu student bent, GGZ- medewerker of mantelzorger, u krijgt (soms ongemerkt) met AI te maken. Om goed met deze nieuwe ontwikkeling om te kunnen gaan, is het van belang dat u de basisbegrippen van AI kent en weet hoe de techniek wordt toegepast in de zorg. Daarom heeft de Nederlandse AI Coalitie een gratis online AI-Zorg cursus ontwikkeld. In 13 hoofdstukken, die u in uw eigen tijd en tempo kunt volgen, leert u in slechts een paar uur wat AI is en hoe het uw werk mogelijk gaat veranderen. Met interessante use cases en experts uit het veld die u vertellen hoe zij AI toepassen. Meld u gratis aan en volg de cursus.

Bekijk de cursus

AI voor Onderwijs

Veranderende kwaliteitseisen, toenemende regeldruk en het lerarentekort. Het beroep van de leraar verandert en staat steeds meer onder druk. AI (‘artificial intelligence’) biedt kansen om u als leraar te ondersteunen in uw vak. Zo kan AI ondersteunen in het geven van feedback, leren op maat, overgangsbeslissingen en andere belangrijke onderwijsdilemma’s. Naast mogelijkheden brengt de toepassing van AI in het onderwijs óók uitdagingen met zich mee – onder meer privacy en andere ethische dillema’s. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen in de cursus AI voor Onderwijs. Een gratis cursus speciaal ontwikkeld voor leraren in het primair onderwijs die meer willen weten over algoritmes, slimme software en dashboards. Volg de cursus gratis en online in uw eigen tijd en eigen tempo. In slechts 2,5 uur weet u hoe AI u kan ondersteunen in het onderwijs.

Bekijk de cursus

AI voor Energie

We staan met elkaar voor een grote uitdaging, onze energievoorziening moet duurzamer. Kunstmatige intelligentie (kortweg AI) kan daarbij een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld om ons energiesysteem toekomstbestendig te maken en voor een efficiënter gebruik van het netten en energie te zorgen. Daarom groeit in de energiesector de behoefte aan professionals met nieuwe digitale vaardigheden en AI-kennis. Om te zorgen dat u als energie professional bij kunt blijven en voldoende basis kennis van AI hebt, heeft de NL AIC een gratis online AI-cursus ontwikkeld. Deze cursus neemt monteurs, installateurs en andere professionals in de energiebranche in slechts een paar uur mee in de ontwikkelingen op het gebied van AI in de sector en zorgt ervoor dat u kunt meepraten over AI.

Bekijk de cursus

AI voor Creatieve Industrie

De systeemtechnologie AI ontwikkelt zich in hoog tempo. Ook in de creatieve en culturele sector speelt AI een steeds belangrijkere rol. Er verdwijnen banen door AI, maar er ontstaan ook nieuwe banen en nieuwe creatieve mogelijkheden. Daarom heeft de Nederlandse AI Coalitie in samenwerking met de Topsector Creatieve Industrie, de Nationale AI Cursus voor Creatieve Industrie ontwikkelt. De AI bewustwordingscursus maakt de creatieve en culturele sector vertrouwd met AI, “artificiële intelligentie”, en laat zien hoe AI kan worden ingezet in de werkpraktijk. Zo horen we van mediabedrijven NPO en RTL hoe zij AI gebruiken voor diversiteit in programma’s, vertelt startup Lalaland over kunstmatige fotomodellen en belicht nieuwswebsite NU.nl hoe AI in journalistiek wordt toegepast. Voorbeelden van AI in dans, muziek, boeken, theater en erfgoed komen eveneens aan bod. De online gratis cursus duurt ongeveer drie uur en is in eigen tempo en tijd te volgen.

Bekijk de cursus

Agri & Food

Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) beïnvloedt steeds meer aspecten van ons dagelijks leven. Deze technologie ontwikkelt zich ook razendsnel in de Agri en Food sector en wordt al veelvuldig toegepast. Toch is niet iedere groene ondernemer of professional zich bewust van de kansen die AI kan bieden. Om bij te blijven met deze technologische ontwikkelingen is het van belang dat iedere groene professional over een zekere mate van basis kennis beschikt. Daarom heeft de Nederlandse AI Coalitie in samenwerking met de topsector Agri en Food en Groenpact een gratis AI-cursus voor Agri en Food ontwikkeld. Een online cursus waarin u slechts in 2 uur tijd kennismaakt met basisbegrippen als Smart Farming en Big data en AI en leert van voorbeelden uit de praktijk. AI zal de komende jaren een hoofdrol spelen in de volgende stap naar efficiënte en duurzame voedselproductie, dus zorg dat ook u weet waar voor u de kansen liggen!

Bekijk de cursus

Logistiek en maritiem

Met steeds meer intelligente, en meewerkende systemen om ons heen, gaat het werk er in de logistiek en maritieme sector er in de toekomst anders uit zien. AI-systemen zullen bepaalde taken van ons overnemen, maar ook nieuwe taken voor ons creëren. Hoe kunnen slimme algoritmes helpen met het oplossen van logistieke puzzels? Hoe zien de logistieke ketens van de toekomst eruit? Gaan we echt varen met autonome schepen? Deze veranderingen vragen om nieuwe vaardigheden en kennis van u als logistieke en maritieme professional. Om deze kennis ook voor u toegankelijk te maken, heeft de Nederlandse AI Coalitie een AI voor Logistiek en Maritiem cursus ontwikkeld. De gratis online cursus bespreekt in slechts 4 uur tijd de AI-toepassingen in de logistieke en maritieme wereld. U leert in eigen tempo wat de kansen en uitdagingen zijn van (artificiële) kunstmatige intelligentie en hoe hiermee aan de slag te gaan in uw eigen organisatie.

Bekijk de cursus

Delen via:

Gerelateerd nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden.