T-Pulse versterkt Shells streven naar Nul Incidenten (Goal Zero)

T-Pulse is een systeem dat AI en geavanceerde Machine Vision-algoritmen gebruikt om live videogegevens van CCTV-camera's ter plaatse te analyseren. De AI-modellen binnen T-Pulse zijn ontworpen om een breed scala aan onveilige gedragingen en scenario's te herkennen, waaronder niet-naleving van PPE-regelgeving, werken op hoogte, onbeheerde objecten, vallende voorwerpen, naleving van COVID-19-regels, gaslekken, vloeistoflekkages en meer. Deze modellen zijn vooraf getraind op verschillende scenario's en omstandigheden, waardoor het systeem risico's in diverse situaties in bijna real-time kan detecteren en signaleren.

Toepassing van Kunstmatige Intelligentie

Veiligheid staat bovenaan in de energie-industrie. Deze sector wordt geconfronteerd met diverse uitdagingen: het naleven van regels voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en het voorkomen van ongevallen zoals vallen van hoogte en gaslekken. Shell heeft, in samenwerking met Detect Technologies, een onderneming waarin Shell Ventures investeerde, T-Pulse ontwikkeld. Dit veiligheidssysteem maakt gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI) en geavanceerde Machine Vision-technologie om genoemde veiligheidsproblemen effectief te herkennen.

Door het detecteren van meer dan 160 verschillende risico-evenementen door een combinatie van intelligente AI-modellen en scenario-gebaseerde regels, verhoogt T-Pulse de efficiëntie van risicopreventie aanzienlijk op locatie. De proactieve aanpak biedt tijdige leermogelijkheden om de gevolgen van menselijke fouten te beperken, wat bijdraagt aan het voorkomen van verwondingen en verhoogde werkplekveiligheid.

Welk Probleem Lost Het Op?

T-Pulse is ontwikkeld om Shell’s streven naar Nul Incidenten te versterken, met als doel de veiligheid te verbeteren op het gebied van persoonlijke veiligheid, procesveiligheid en transportveiligheid. De focus ligt op het verminderen van risico’s, het leren van fouten en het versterken van individuele capaciteiten. Het gebruik van onze AI-mogelijkheden om een sterke veiligheidscultuur te bevorderen bij alle medewerkers en aannemers, met normen die gelden voor alle activiteiten.

Mogelijk Gemaakt Door:

De ontwikkeling en implementatie van T-Pulse was mogelijk door de samenwerking van vier belangrijke afdelingen van Shell: Veiligheid, Computationele Wetenschap en Digitale Innovatie, Innovatie Excellence, en IT. Zij werkten samen met Detect Technology, gebruikmakend van agile werkwijzen om meerdere kleine strategische Proof of Concept (POC) implementaties diep in de operationele activa te implementeren, wat snel resulteerde in inzichten die werden omgezet in bijna real-time acties. Deze samenwerking en de succesvolle implementatie van T-Pulse demonstreren de kracht van teamwork en innovatie bij het aanpakken van veiligheidsuitdagingen bij Shell.

Nul Incidenten (Goal Zero)

“Nu we 2024 ingaan, blijft het programma groeien, met een sterke achterstand van nieuwe use cases in de ontwikkelingsfunnel. Het succes van T-Pulse is een testament voor de kracht van het gebruik van AI ten goede en bij het verbeteren van de veiligheid en het voorkomen van ongevallen in de energie-industrie,” aldus een woordvoerder van Shell.

Dit sluit aan bij de kernwaarden van Shell: eerlijkheid, integriteit en respect voor mensen, en de focus op veiligheid als onderdeel van de strategie ‘Powering Progress’. Shells ambitie voor ‘Nul Incidenten’ is een dagelijkse inzet van iedereen die bij Shell werkt, gericht op het verbeteren van veiligheid door te focussen op de drie gebieden waar de veiligheidsrisico’s geassocieerd met onze activiteiten het hoogst zijn: persoonlijk, proces en transport.

Meer Informatie

Geïnteresseerd? Voor meer informatie, bezoek alstublieft de website. Of stuur een e-mail naar Roze Jens.

Delen via: