Actieve samenwerking AI-ecosysteem in Appl.AI programma

Gepubliceerd op: 9 februari 2024

Eén van de programma’s waarin nauw is samengewerkt met TNO met kickstartfinanciering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is het Appl.AI programma waaruit een reeks van projecten is opgestart. Dit programma bestond in totaal uit vijftien projecten op het gebied van AI waarin overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen actief samenwerken.

Belangrijke leidraad voor het Appl.AI programma is ‘schaalbaarheid’, dat wil zeggen dat het creëren van waarde met AI organisatorische grenzen overstijgt en dat voor een gezamenlijke aanpak wordt gekozen.

Doelstellingen Appl.AI programma

In alle projecten van het programma worden twee belangrijke AI-uitdagingen geadresseerd. Hoe zorgen we ervoor dat autonome AI-systemen transparant en verantwoord kunnen worden ingezet? De tweede uitdaging is hoe ervoor wordt gezorgd dat mens en AI zo goed mogelijk samenwerken. Door deel te nemen aan het Appl.AI programma krijgen partijen toegang tot de kennis, ervaring en resultaten die in alle projecten wordt opgebouwd.

Meer informatie NL AIC projecten

Geïnteresseerd in meer informatie over de vijf projecten die in samenwerking met de NL AIC zijn uitgevoerd in dit programma? Neem een kijkje bij de diverse AI-toepassingen, de beoogde doelstellingen, de betrokken partijen en krijg meer informatie over de eerste resultaten:

  • AI Oversight Lab: Het ontwikkelen van betrouwbare AI-algoritmen voor publieke instanties.
  • AOSS: Adaptieve supportsystemen zorgen voor werkinstructies op maat.
  • GAIA: Ondersteuning op maat voor operator in glastuinbouw.
  • Selected: Gepersonaliseerde zorg door de inzet van data met aandacht voor privacy en veiligheid.
  • Skills matching 2.0: Eerlijke besluitvorming op de arbeidsmarkt door de inzet van AI in het wervingsproces.

Kijk hier voor meer informatie over het Appl.AI programma op de website van TNO.

Delen via: