Trainingen

 De NL AIC stimuleert de ontwikkeling van AI-onderwijs binnen alle sectoren in Nederland. Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod AI-trainingen van de NL AIC en haar deelnemers.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC
Benieuwd naar het aanbod AI-onderwijs van universiteiten?
Filter op:

Bouwstenen

Toepassingsgebieden

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.
Home > Trainingen

Omgaan met algoritmes en AI binnen de overheid

Zowel op nationaal als sub-nationaal niveau dient de noodzaak zich aan om met algoritmes en AI binnen het publieke domein aan de slag te gaan. Op 8, 15, 22 en 29 april 2021 biedt deze leergang middels interactieve oefeningen en inzichten van deskundigen binnen overheid en wetenschap praktische handvaten aan over de mogelijkheden en randvoorwaarden om deze (om)slag te maken.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode LBD/NLAIC20).

Technology Impact Cycle Tool

Iedereen die Artificiële Intelligentie ontwerpt, aanschaft, implementeert of gebruikt, komt voor de vraag te staan: wat is de impact van deze technologie op de samenleving? De Technology Impact Cycle Tool (TICT) is een tool die je helpt om die vragen te beantwoorden.

Leadership Challenges with Data Analytics

Deze training biedt een holistisch Engelstalig trainingsprogramma voor multidisciplinaire teams met een brede introductie op data analytics en AI. Een aantal professoren en gastsprekers uit de praktijk dragen ook bij aan het programma. Gedurende het programma werkt ieder team aan een proof of concept vanuit de eigen organisatie, begeleid door een Professor en business coach. Het programma omvat 14 modules, 4 coaching sessies en een uitgebreide online leeromgeving.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode NLAIC20).

Experience the power of analytics

In deze hands on workshop gaat u aan de slag met analytische modellen. Op deze praktijkdag maakt u zelf modellen met de nieuwste visuele tools. Machine learning en tekst mining komen aan bod en modellen worden in productie gebracht.

Data Science for the Business User

Complete opleiding voor iedereen die data wil analyseren zonder zelf te programmeren. De cursus biedt een introductie over big data en data science, daarna gaat u zelf aan de slag. U begint met het verzamelen en structureren van data voor analyse. U leert om descriptive, predictive, and prescriptive analytics methoden te herkennen en toe te passen. Vervolgens gaat u modellen bouwen en vergelijken en de uitkomsten interpreteren en presenteren.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 50% korting (kortingscode NLAIC50).

Basisopleiding programmeren: SAS Programming 1 – Essentials

In deze cursus leert u de basisprincipes van programmeren voor het maken van data analyses en rapporten. Een goede eerste stap voor het leren van AI. Het eerste deel van de cursus gaat over het benaderen van diverse databronnen waaronder Excel. Vervolgens wordt er een exploratie en validatie gedaan van de data. Het laatste deel van de cursus is de preparatie en analyse van data voor het maken van rapporten in diverse formaten.

Basisopleiding statistiek: Introduction to ANOVA, Regression, and Logistic Regression

Statistiek is de basis voor een carrière in data, analytics en AI. Deze introductie cursus richt zich op gebruikers van analytische software die statistische analyses moeten uitvoeren. De cursus focust zich op tests, ANOVA en lineare regressie met een korte introductie van logistische regressie.

AI voor iedereen!

De Nationale AI-Cursus is een gratis online lesprogramma dat ten doel heeft de Nederlandse bevolking goed voor te bereiden op een positieve toekomst met AI.

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.