Trainingen

 De NL AIC stimuleert de ontwikkeling van AI-onderwijs binnen alle sectoren in Nederland. Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod AI-trainingen van de NL AIC en haar deelnemers.
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.
Benieuwd naar het aanbod AI-onderwijs van universiteiten?
Filter op:

Bouwstenen

Toepassingsgebieden

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC
Home > Trainingen

Getting Started in Data Science course

Tijdens deze negen sessies worden verschillende methoden geïntroduceerd waarin met behulp van wetenschappelijke disciplines zoals data-analyse, artificiële intelligentie, desicion making en informatiebeheer een efficiënte verandering van de bedrijfscultuur en bedrijfsgroei (be)geleid kan worden.

De sessies kunnen vanaf voorjaar 2021 los of al gehele cursus gevolg worden. In september 2021 start de cursus opnieuw.

Fundamentals of Clinical Data Science

Artificial Intelligence (AI), machine learning en deep learning kan bijdragen aan het automatiseren van processen en kan toegepast worden om ziektebeelden te voorspellen. Het is cruciaal dat artsen/ specialisten en onderzoekers inzicht krijgen in de toepasbaarheid van AI. Binnen deze cursus worden de mogelijkheden van data science, AI en machine learning besproken.

Brand Humanizing: Hoe blijf je menselijk in een periode van continue digitalisatie?

Welke impact heeft AI op Human Capital en hoe combineert u deze om ook in de toekomst een concurrerend voordeel te halen? In deze interactieve inspiratie sessie krijgt de deelnemer een goed beeld van Brand Humanizing en de voordelen van het vinden van synergie tussen mensen en technologie.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode NLAIC2021).

Jouw AI-kansen in kaart brengen

‘Jouw AI-kansen in kaart brengen’ is een uitgebreide versie van de cursus ‘Starten met AI (-projecten)’, waarin dieper op de vraagstukken van uw organisatie of afdeling wordt ingegaan. Waar loopt u tegenaan en hoe kunt u AI inzetten om het werk gemakkelijker, efficiënter en/of rijker te maken? U leert kansen binnen uw organisatie herkennen en leert welke stappen u moet nemen om deze kansen op waarde te schatten. Na de cursus vertrekt u met een helder overzicht van mogelijke projecten waar concreet aan verder gewerkt kan worden.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode NLAIC20KIK).

Starten met AI (-projecten)

Tijdens deze workshop krijgt u een idee van wat AI en datagedreven werken inhouden en welke vragen u moet stellen bij het starten van nieuwe AI-projecten binnen uw organisatie. Op wat voor manieren (en soorten processen) kunt u AI inzetten? Moet u alles willen automatiseren? Gaat het banen kosten? In de workshop leert u welke vragen u over uw organisatie moet stellen om te weten: Is AI iets voor ons en hoe kan ik er concreet mee beginnen?

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode NLAIC20SMAI).

De Nationale AI-Zorg cursus

De Nationale AI-Zorg cursus richt zich specifiek op AI in de zorg en biedt de zorgverlener, van (huis)arts tot verpleegkundige en van GGZ-medewerker tot mantelzorger meer inzicht in wat Artificiële Intelligentie (AI) kan betekenen in hun dagelijks werk. AI ontwikkelt zich razendsnel in alle sectorenOok de zorgsector krijgt te maken met een digitale transformatie in hun werkveld. Het doel van de cursus is om bewustwording te creëren voor de mogelijkheden van AI bij alle werkenden en studenten in de zorgsector. De cursus bestaat uit 13 korte modules van 6 tot 15 minuten en neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslagDe modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. 

 

Python for Data Analysis

Tijdens deze tweedaagse cursus leert u alle basiselementen van de programmeertaal Python en data analyse in Python. Deze cursus is voor  iedereen die data wil leren analyseren en visualiseren. Python for Data Analysis vormt de basis van de Data Scientist Learning Journey. De cursus is zeer geschikt als beginnerscursus.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 25% korting (kortingscode NLAIC Lid).

Deep Learning

Tijdens deze vierdaagse Deep Learning cursus leert u werken met neurale netwerken, een groep van verbonden neuronen, in de open-source softwarebibliotheek Tensorflow. U past deze kennis toe door het schrijven van de algoritmes Reinforcement Learning, Natural Language Processing (NLP) en Image Processing.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 25% korting (kortingscode NLAIC Lid). 

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.