Trainingen

 De NL AIC stimuleert de ontwikkeling van AI-onderwijs binnen alle sectoren in Nederland. Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod AI-trainingen van de NL AIC en haar deelnemers.
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.
Benieuwd naar het aanbod AI-onderwijs van universiteiten?
Filter op:

Bouwstenen

Toepassingsgebieden

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC
Home > Trainingen

Python for Data Analysis

Tijdens deze tweedaagse cursus leert u alle basiselementen van de programmeertaal Python en data analyse in Python. Deze cursus is voor  iedereen die data wil leren analyseren en visualiseren. Python for Data Analysis vormt de basis van de Data Scientist Learning Journey. De cursus is zeer geschikt als beginnerscursus.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 25% korting (kortingscode NLAIC Lid).

Deep Learning

Tijdens deze vierdaagse Deep Learning cursus leert u werken met neurale netwerken, een groep van verbonden neuronen, in de open-source softwarebibliotheek Tensorflow. U past deze kennis toe door het schrijven van de algoritmes Reinforcement Learning, Natural Language Processing (NLP) en Image Processing.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 25% korting (kortingscode NLAIC Lid). 

Natural Language Processing (NLP)

Tijdens deze eendaagse Natural Language Processing (NLP) cursus leert u de meest recente NLP technieken: Word Embedding (een term die wordt gebruikt voor de weergave van woorden voor tekstanalyse), Word2Vec (een techniek voor natuurlijke taalverwerking) en Bidirectional Encoder Representations from Transformers (BERT, het algoritme gebaseerd op artificiële intelligentie die ervoor zorgt dat Google beter begrijpt wat er bedoeld wordt met een zoekopdracht). Daarnaast leert u hoe u deze technieken toe kan op passen op uw eigen datasets.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 25% korting (kortingscode NLAIC Lid).

Data Science met programmeertaal Python

Tijdens deze driedaagse cursus leert u de basis van data science en de programmeertaal Python kennen, ontwikkeld door de Nederlander Guido van Rossem, en gaat u aan de slag met het toepassen van machine learning concepten op datasets. Na deze cursus bent u in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met het toepassen van technieken op eigen datasets.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 25% korting (kortingscode NLAIC Lid).

Ai Operationaliseren

Te vaak blijven AI-Intelligence-systemen, in welke vorm dan ook, hangen in de Minimum opstartfase.  In de online training Ai Operationaliseren leert u in 2 uur hoe mens en machine effectief kunnen samenwerken, en hoe de productiviteit van de mens stijgt. U krijgt tal van praktijkvoorbeelden van andere bedrijven te zien die AI succesvol hebben geïmplementeerd. Na afloop begrijpt u waarom het goed gebruiken van een model veel belangrijker is dan het creëren van een perfect model.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode NLAIC20%2021).

Elements of AI

Elements of AI is een gratis online cursus die u de basis van Artificiële Intelligentie (AI) leert. Het bestaat uit zes hoofdstukken en behandelt verschillende aspecten van AI. Bekijk ook het filmpje waarin drie cursisten hun ervaring delen over de cursus. De cursus is ontworpen door de Universiteit van Helsinki in samenwerking met het technologiebedrijf Reaktor.

Omgaan met algoritmes en AI binnen de overheid

Zowel op nationaal als sub-nationaal niveau dient de noodzaak zich aan om met algoritmes en AI binnen het publieke domein aan de slag te gaan. Op 8, 15, 22 en 29 april 2021 biedt deze leergang middels interactieve oefeningen en inzichten van deskundigen binnen overheid en wetenschap praktische handvaten aan over de mogelijkheden en randvoorwaarden om deze (om)slag te maken.

Deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie krijgen 20% korting (kortingscode LBD/NLAIC20).

Google – AI for Business Tool

Kunstmatige Intelligentie (AI) klinkt misschien als iets uit de toekomst, maar het helpt nu al duizenden organisaties om hun opbrengst te vergroten en efficiënter te werken. Gebruik de check-up tool en bekijk de voordelen voor jouw bedrijf.

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.