Knights Analytics voor AI Data Management

Knights Analytics is een startup gevestigd in Utrecht. Ze zijn gespecialiseerd in het vereenvoudigen van de complexiteit die komt kijken bij het combineren en gebruiken van verschillende databronnen. Het door hen ontwikkelde platform, Alchemia, is specifiek ontworpen om data op een innovatieve manier te matchen en consolideren, ongeacht hoe ongestructureerd of vervuild de brondata kan zijn. Deze technologie staat bekend als advanced of AI-based entity resolution.

In plaats van enkel te vertrouwen op harde feiten, zoals een KVK-nummer, is Knights Analytics in staat om data te matchen op basis van de contextuele informatie die beschikbaar is in de brondata. Dit resulteert in significant betere resultaten, vooral bij tekstuele of handmatige databases.

Inzet van Artificiële Intelligentie

Het Alchemia-platform integreert op diverse manieren AI. Ten eerste wordt AI ingezet in machine learning modellen die in staat zijn informatie uit tekst-, video-, en audiobestanden om te zetten in semigestructureerde informatie. Daarnaast wordt AI gebruikt om verbanden binnen de data te identificeren. Als laatste past het platform zich aan op basis van de interactie tussen de gebruiker en de gegenereerde output, wat leidt tot verdere verbetering van de modellen.

Welke uitdaging lost het op?

Knights Analytics helpt klanten door meerdere ongestructureerde en vervuilde databronnen te transformeren naar hoogwaardige, verbonden datasets. Het doel is om een coherent overzicht te bieden, zoals een single view of een golden record, voor diverse doeleinden zoals kostenbesparing, compliance verbetering of marktinzicht. Hun oplossing, in combinatie met privacy enhancing technologie, is effectief bij het delen van informatie tussen organisaties zonder gevoelige gegevens uit te wisselen. Ze bieden een innovatieve oplossing in de grote markt van data management en big data, door data uitdagingen om te zetten naar bruikbare ‘golden’ data.

Data uitdagingen opgelost

Knights Analytics’ oplossing wordt al toegepast binnen de capital markets afdelingen van een van de grootste internationale banken ter wereld. Ze hebben hun aandacht nu ook gericht op andere financiële instellingen en organisaties die na een M&A transactie hun data willen consolideren. Buiten de financiële sector is Knights Analytics ook actief in publieke dienstverlening, retail, gaming, werving & selectie en de gezondheidszorg. De implementatie van hun oplossing is eenvoudig, wat leidt tot een snelle waardecreatie en aantrekkelijke return on investment.

Mede mogelijk gemaakt door:

NL AIC en Data Sharing Coalition

Meer informatie

Voor verdere informatie, contactpersonen of meer van dit soort projecten kunt u terecht bij de Werkgroep Startups en Scale-ups. Bezoek hiervoor:

Delen via: