VeiligheidNL

VeiligheidNL

Gepubliceerd op: 7 maart 2023

VeiligheidNL is hét kenniscentrum voor letselpreventie en zet zich al 40 jaar in om het leven van miljoenen mensen veilig(er) te maken door veilig gedrag in een veilige omgeving te stimuleren. Om impact te kunnen maken richten we ons op de meest voorkomende en meest ernstige letsels, waar preventie belangrijk én mogelijk is.

Activiteiten op AI gebied

Binnen VeiligheidNL gebruiken we machine learning om Nederlandse klinische teksten te verwerken, en gebruiken we data science om ons onderzoek te ondersteunen. Daarnaast wordt er door ziekenhuizen en andere zorgpartijen data met ons gedeeld, en onderzoeken we continu hoe we dat op een zo goed mogelijke manier kunnen doen.

Bijdrage aan NL AIC

Binnen VeiligheidNL zijn er een aantal medewerkers die zich bezig houden met machine learning en data science projecten. Graag delen wij onze kennis en ervaringen. We staan open voor samenwerking in relevante projecten.

Waarom NL AIC?

Wij doen mee aan de Nederlandse AI coalitie omdat we op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van data delen en gezondheidszorg. Daarbinnen is het voor ons belangrijk dat er ook aandacht is voor toepassingen buiten het primaire zorgproces zoals preventie.

Bekijk de website van de deelnemer