Universitair Medisch Centrum Groningen

Universitair Medisch Centrum Groningen

Gepubliceerd op: 20 mei 2020

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Activiteiten op AI gebied

Het UMCG stimuleert gericht het toepassen van AI in deze zorgsector door het opbouwen van een brede AI community, het ontwikkelen en aanbieden van een breed pallet aan onderwijsactiviteiten, en het ondersteunen van onderzoek naar en de ontwikkeling en implementatie van zorgproducten, die gebruik maken van artificial intelligence.

Bijdrage aan NL AIC

Medewerkers op het gebied van AI participeren actief in de verschillende werkgroepen van de NL AIC en brengen hun expertise in op het gebied van AI in zorg en onderzoek

Waarom NL AIC?

Het UMCG, in samenwerking met het Data Science Center in Health (DASH), stimuleert gericht het toepassen van data science/AI in deze zorgsector. We willen onze AI kennis delen en nieuwe kennis opdoen.

Bekijk de website van de deelnemer