Technische Universiteit Eindhoven – EAISI

Technische Universiteit Eindhoven – EAISI

Gepubliceerd op: 29 mei 2023

Het Eindhoven AI Systems Institute (EAISI) brengt alle AI-activiteiten van de TU/e samen. Toponderzoekers uit verschillende onderzoeksgroepen werken samen om nieuwe AI-toepassingen te ontwikkelen voor de zorg, mobiliteit en intelligente machines, met een directe impact op de echte wereld. Het motto van EAISI is dan ook “AI for the real world!”.

Activiteiten op AI gebied

EAISI onderneemt een scala aan AI-gerelateerde activiteiten, zowel onderwijs, onderzoek als valorisatie. De TU/e is al jaren actief op het gebied van AI, met innovatief onderzoek op het gebied van intelligente machines, slimme mobiliteit en zorg. Intussen zijn er vier ICAI labs op de TU/e; mooie samenwerkingen tussen de industrie en onderzoekers.

Bijdrage aan NL AIC

Met EAISI levert de TU/e een bijdrage aan AI onderwijs, onderzoek en valorisatie. Onze koppositie in hightech systeemontwikkeling, samenwerking met de industrie gecombineerd met kennis van data geeft ons het juiste gereedschap in handen.

Waarom NL AIC?

De TU/e is actief in verschillende werkgroepen van NL AIC. Zo geven we leiding aan het toepassingsgebied Mobiliteit, en zijn we nauw betrokken bij de toepassingsgebieden Gezondheid & Zorg en Smart Industry.

Bekijk de website van de deelnemer