Portbase

Portbase

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020

Samen met onze community maakt Portbase het delen van data steeds waardevoller. Met als doel de Nederlandse havencommunity en daarmee de havens, de slimste van Europa te maken. Portbase is neutraal, van en voor de havencommunity en heeft geen winstoogmerk.

Activiteiten op AI gebied

Portbase heeft gewerkt aan een dienst op de stackplanning te optimaliseren, waaronder bijvoorbeeld een modaliteitsvoorspeller. Daarnaast ondersteunt Portbase de datatoevoer aan verschillende projecten die port calls voor zeeschepen en binnenvaart optimaliseren.

Bijdrage aan NL AIC

Als PCS kunnen we toegang bieden tot marktpartijen die hun data willen inzetten om hun processen en daarmee de havenprocessen efficiënter te maken. Wij zorgen dat data veilig wordt gedeeld volgens de wensen van de dataeigenaar. We zorgen ook voor een laagdrempelig koppelpunt naar eventuele partners die de AI oplossingen ontwikkelen.

Waarom NL AIC?

“Data is het nieuwe goud” wordt vaak gezegd – maar voordat je het kunt gebruiken moet het wel ontgonnen worden.

Om als sector concurrerend te blijven is het ontwikkelen van kennis én deze vertalen naar concrete toepassingen van belang. Daarbij loont het om verbinding te maken, kennis en ervaringen te delen binnen de AI Coalitie.

Bekijk de website van de deelnemer