Platform PRIO

Gepubliceerd op: 16 december 2019

Het lectorenplatform voor Praktijkgericht ICT Onderzoek (PRIO) vertegenwoordigt praktijkgerichte ICT-onderzoeksgroepen van HBO-instellingen en streeft naar optimale samenwerking tussen hogescholen en universiteiten, tussen onderwijs en onderzoek en tussen onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Activiteiten op AI gebied

PRIO vertegenwoordigd 88 ICT lectoren en meer dan 166.000 ICT studenten. De activiteiten kenmerken zich door praktijkgericht en verantwoorde AI innovatie. Daarbij is zij opleider van AI experts en AI gebruikers en zij kan de nieuwe werknemers AI ready opleiden en bestaande werknemers AI ready maken met trainingen.

Bijdrage aan NL AIC

De NLAIC heeft met de ICT-opleidingen en praktijkgerichte onderzoeksprogramma een krachtige partner voor innovatie van AI en voor AI-trainingen.

Waarom NL AIC?

Het HBO ICT-onderzoek en onderwijs in AI is praktijkgericht, maar ook fundamenteel, en altijd regionaal ingebed. De landelijke afstemming in PRIO en in NLAIC is voor ons van waarde voor strategische en landelijke opschaling van onze activiteiten op het gebied van AI.

Bekijk de website van de deelnemer