NXP Semiconductors Netherlands B.V.

NXP Semiconductors Netherlands B.V.

Gepubliceerd op: 11 juni 2021

NXP Semiconductors is een wereldleider in chiptechnologie, met een omzet van ruim 9 miljard USD; hoofdkantoor in Eindhoven en grootste fabriek in Nijmegen. NXP richt zich op ‘Secure Connections for a Smart World’, is wereldmarktleider in chips voor automotive en is een belangrijke technologieleverancier voor Internet of Things toepassingen.

Activiteiten op AI gebied

Ontwikkelen chip technologie die secure, low power edge AI toepassingen mogelijk maakt; toepassen AI in onze productie; toepassen AI in onze interne IT systemen.

Bijdrage aan NL AIC

Als wereldspeler in chiptechnologie, maken wij AI toepassingen mogelijk in edge devices, die naast AI in de cloud, AI in internet of things toepassingen mogelijk maken. Toepassing hiervan zal ook in Nederland nieuwe AI toepassingen mogelijk maken.

Waarom NL AIC?

AI zal een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, gezondheid en veiligheid. Als we onze krachten in Nederland bundelen, bereiken we meer en creëren we bovendien exportkansen voor Nederlandse bedrijven.

Bekijk de website van de deelnemer